Het was zaterdag weer goed vertoeven bij SumMmertime in Gennep. (foto: Jos Gröniger)
Het was zaterdag weer goed vertoeven bij SumMmertime in Gennep. (foto: Jos Gröniger)

SumMmertime komst bruisend uit startblokken

Algemeen 258 keer gelezen

GENNEP | De kop is eraf! Niersstad Gennep beleefde zaterdagmiddag de eerste aflevering van de elfde jaargang van het zomerfeuilleton SumMmertime. Na een bruisende opening met champagne voor het bestuur van stichting SumMmertime, het College van B en W en een bestuursdelegatie van Ondernemers Vereniging Gennep beet de 30-koppige formatie Mixure Music het spits af.

Door: Jos Gröniger

Tien weken lang (tot en met zaterdag 25 augustus) is het centrum van Gennep the place to be. Niet alleen op de Markt, ook op het Jan Lindersplein zijn de plaatsen waar het veelzijdige en tiendelige zomerspektakel zich gaat voltrekken.

Op de Gennepse Markt was het zaterdagmiddag goed vertoeven. De plaatsen op de gezellige terrassen waren nog niet allemaal bezet maar er heerste weer de bekende SumMmertime-sfeer. Daar was het muziekgezelschap Mixure Music zeker verantwoordelijk voor, maar het festival weet zich ook verzekerd van een aantal vaste gasten.
Het SumMmertime-bestuur genoot op het plein van de voortreffelijke ouverture, dat een opmaat is voor een nieuw seizoen. "Ook deze zomer wordt weer mooi. We hebben programma waar we trots op zijn", vertelde PR-vrouw Marian Leideritz, "zaterdag 30 juni al, tijdens het Kunstfestival. Van 's middags een tot 's avonds tien uur wordt tussen Jan Lindersplein en Markt een lint van kunstenaars gevormd. Er doen 32 kunstenaars mee."

En natuurlijk is er ook muziek. Op het Jan Lindersplein spelen Handkerchief en Los Kamer. Op de Markt zijn Get Around en Little Ann and her Summer Flirts te horen. Op de Zandstraat is er naast de kunst continue theater met drie geweldige acteurs en stand-up comedians Inge Koolen, Lex Janssen en Luc Vaesen.

Voor het volledige programma voor de komende weken zie
www.summmertimegennep.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant