De A73. (foto: Diana Derks)
De A73. (foto: Diana Derks)

'Inhaalverbod vrachtauto's maakt de A73 veiliger'

Algemeen 2.111 keer gelezen

REGIO | "Een inhaalverbod voor vrachtwagens maakt de A73 veiliger." Dat is een van de meest opvallende uitkomsten van de raadpleging van TipLandvanCuijk.

Door: Aileen van Tilburg

TopOnderzoek legde in samenwerking met De Maas Driehoek lezers stellingen voor over de A73. Volgens 64 procent van de respondenten is de toename van het aantal vrachtwagens op de weg een oorzaak van de vele ongevallen die er gebeuren. Iemand schrijft: "Ik maak veel gebruik van de A73 en door het inhalen van vrachtwagens gaan veel automobilisten onrustig remmen en rijden. Als er een inhaalverbod is, verloopt alles gestroomlijnder."

Tips
Bij het invullen van de vragenlijst, konden respondenten tips geven. Dat gebeurde massaal; meer dan 84 procent van de deelnemers gaf één of meerdere tips. Het grootste aantal stelde voor om een inhaalverbod voor vrachtverkeer in te stellen en daar ook actief op te handhaven. Een persoon schreef: "De verschillen in snelheid tussen vrachtverkeer en personenauto's zijn te groot. Als vrachtwagens elkaar inhalen, komen personenauto's met veel te hoge snelheid aangereden. Alles schuift dan als een harmonica in elkaar."

Daarnaast is het terugdringen van de snelheid van 130 naar 120 of zelfs 100 kilometer per uur, een veelgenoemde tip. Ook vinden veel mensen een extra rijstrook en/of spitsstrook een goed idee. "Als de vluchtstrook tijdens de spits wordt opgesteld, kan vrachtverkeer gebruikmaken van de meest rechtse strook", schrijft iemand.

TipLandvanCuijk
Alle resultaten van de raadpleging nalezen? Dat kan op www.tiplandvancuijk.nl. Geïnteresseerden kunnen zich daar ook inschrijven voor het burgerpanel en meepraten over interessante thema's uit de regio. Iedereen van zestien jaar of ouder die woont of werkt in het Land van Cuijk mag meedoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant