De Mookerplas. (foto: Leisurelands)
De Mookerplas. (foto: Leisurelands)

Kwaliteitsimpuls voor de Mookerplas

Algemeen 987 keer gelezen

PLASMOLEN | Recreatiegebied Mookerplas in Plasmolen krijgt een kwaliteitsimpuls. Er wordt al jaren geïnvesteerd in het recreatiegebied dat door zijn open verbinding met de Maas geliefd is bij watersporters. Voor de korte termijn staat het gedeelte 'de Grote Siep' op de planning voor een flinke kwaliteitsimpuls.

Er zijn plannen voor de vervanging van de sanitaire voorzieningen, een nieuw gebouw met een restaurant met dakterras en diverse recreatieve ontwikkelingen. Zoals het ernaar uitziet kan er in het najaar van 2018 worden gestart met de bouw en zal de Grote Siep vanaf het voorjaar van 2019 een nieuwe 'look' hebben.
De Grote Siep is niet veel veranderd de laatste jaren. Terwijl het surfstrand met de komst van Strandpaviljoen Dushi een nieuw publiek heeft weten te trekken, neemt het strandbezoek op de Grote Siep af. De voorzieningen zijn verouderd waardoor een kwaliteitsimpuls gewenst is. De lokale ondernemer Ton Thissen wil hierin samen met Leisurelands optrekken. "De eerste stap is de realisatie van een nieuw gebouw op de plek waar nu het kioskgebouw staat. Er komt een hoogwaardig restaurant met een dakterras. Ook zal de kioskfunctie voor strandbezoekers worden gemoderniseerd en uitgebreid. Gedacht wordt aan het inrichten van een gedeelte van het strand als servicestrand. De volgende stap is het toevoegen van meer nieuwe recreatieve activiteiten."
De nieuwe horecagelegenheid op de Grote Siep zal niet alleen voorzien in een behoefte van recreanten, maar kent ook een ander doel. Ton Thissen gaat in Mook een hospice opzetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant