De merries aan het ontbijt in hun inloopstal.
De merries aan het ontbijt in hun inloopstal.

IJslanderstal in Gassel opent deuren voor publiek

Algemeen 922 keer gelezen

GASSEL | Stal Stónas (Maasveld 10 in Gassel) houdt zondag 1 juli van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Omwonenden en geïnteresseerden kunnen kennis maken met IJslandse paarden.

IJslandse paarden, dat zijn toch gewoon harige pony's? Bij Stal Stónas horen ze het vaker. Op de open dag kunnen bezoekers zelf oordelen als ze kennis maken met de IJslanders en informatie krijgen over de eigenschappen van dit stoere paard. Zomer 2017 woedde er een flinke brand op het terrein aan de N321 tussen Beers en Gassel. Daarna is het bedrijf gedeeltelijk vernieuwd en eigenlijk is het nu nog mooier. Een goede reden om het bedrijf wederom open te stellen voor bezoekers. De hele dag door zijn demonstraties over de gangen van de IJslander, de wijze van lesgeven op Stal Stónas en het werken aan de lange teugel. De -in IJslandse paarden gespecialiseerde- hoefsmid geeft demonstraties en informatie aan bezoekers. Daarnaast zijn er clinics rondom paardengedrag en osteopathie bij paarden. Voor alle bezoekers is thee en koffie met zelfgemaakte taart, broodjes en verse pannenkoeken verkrijgbaar.

Meer info op www.stalstonas.nl. Omwonenden worden verzocht om met de fiets te komen in verband met de beperkte parkeergelegenheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant