Een droge sloot.
Een droge sloot.

Onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater van kracht

Algemeen 200 keer gelezen

REGIO | Waterschap Aa en Maas kondigde met ingang van vrijdag 29 juni een onttrekkingsverbod uit oppervlaktewater af voor het beregenen van landbouwgewassen. Het verbod geldt voor de districten Beneden Aa, Boven Aa en Raam.

Het is een algeheel onttrekkingsverbod met uitzondering van drinkwater voor het vee, het blussen van branden en het onttrekken via een regelbaar drainagesysteem met aanvoer.

De hoge temperaturen en de weersverwachting hebben ertoe geleid dat het waterschap deze maatregel moet nemen. Door lage waterstanden en afvoeren kan er schade optreden aan oevers en kaden en is er kans op sterfte van dieren en planten in sloten en beken. Zodra de omstandigheden dit toelaten, worden de verboden ingetrokken. Dit maakt het waterschap bekend via www.aaenmaas.nl en www.officielebekendmakingen.nl.

Droogte
De afgelopen maanden waren voornamelijk droog. Al viel er op plekken zoveel regen dat er sprake was van wateroverlast. Het weer wordt extremer. Maar over het algemeen is het nu droog. Door de warmte en het gebrek aan neerslag zakken het grond- en oppervlaktewater snel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant