Daags na de Tour weet grote namen naar Boxmeer te halen.  Links in de cabrio Anne van der Breggen, tweede van rechts Tom Dumoulin.
Daags na de Tour weet grote namen naar Boxmeer te halen. Links in de cabrio Anne van der Breggen, tweede van rechts Tom Dumoulin. Foto: Bas Delhij

Wielrenners naderen Parijs én Daags na de Tour in Boxmeer

Sport 279 keer gelezen

BOXMEER | Nu mondiale evenementen zoals Wimbledon en het WK Voetbal beëindigd zijn, richt sportminnend Nederland zich op de Tour de France. Liefhebbers uit de regio volgen de Tour met extra aandacht. Zij reizen op maandag 30 juli af naar Boxmeer waar de top uit het wielrennen bij de vrouwen en mannen aan de start verschijnt bij het criterium Daags na de Tour.

Door Jos Gröniger

Al 43 jaar vergaapt het wielerpubliek zich aan de renners die aan de start van de Tour verschenen. De prestaties van de Nederlandse renners wekken de aandacht van het publiek, dat ook een glimp hoopt op te vangen van de winnaars van de groene-, bolletjes en gele trui.

Sponsors
Daags na de Tour, dat op basis van kwaliteitsnormen door de KNWU het Q-label opgespeld kreeg, weet jaarlijks grote namen naar Boxmeer te halen. In 2017 verschenen Giro d'Italia-winnaars Anna van der Breggen (Giro Rosa) en Tom Dumoulin, Bauke Mollema en etappewinnaar Dylan Groenewegen aan de start. Dat wordt mogelijk gemaakt door de steun van sponsors. "We werken met grote en kleine bedrijven uit het Land van Cuijk en Noord-Limburg. Ook de gemeente Boxmeer draagt financieel bij. De gemeente verhoogde het subsidiebedrag dit jaar met tien mille", zegt bestuurder en penningmeester Jan van den Heuvel. Voor de sponsors worden naast reclame-uitingen en vip-arrangementen faciliteiten georganiseerd zoals de koers om het Land van Cuijk en Noord Limburg Bokaal.

Programma
Om 13.00 uur gaan de Nieuwelingen (40 km) van start. Om 14.15 uur rijden de Junioren/amateurs en sportklasse (60 km). De funklasse (20 km) om de BedrijvenBokaal start om 16.00 uur. Om 16.45 is er de meet and greet met de vrouwen (elite en beloften). De dernykoers met de (inter)nationale vrouwentop start om 17.15 uur. Hier rijden sterren als Marianne Vos, Annemiek van der Vleuten en Anna van der Breggen achter de derny's. Na de reclamekaravaan gaat om 20.15 uur de profkoers voor de mannen van start.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant