Afbeelding

Bibliotheek Bergen verhuist naar Den Asseldonk

Algemeen 254 keer gelezen

BERGEN | De bibliotheek in Bergen verhuist van het Rembrandtplein naar Den Asseldonk. Diverse ruimtes in  Den Asseldonk zijn hiervoor samengevoegd en voorzien van een frisse uitstraling. Tijdens de verhuizing is de Bibliotheek Bergen van maandag 6 tot en met zaterdag 11 augustus gesloten. Leners kunnen vanaf maandag 13 augustus terecht op de nieuwe locatie in Den Asseldonk.

Door vertraging van de inrichting wordt een tijdelijke pop up-bieb gerealiseerd. Vanwege het faillissement van de inrichter van de nieuwe bibliotheek wordt tijdelijk de oude Bibliotheek in Den Asseldonk opgebouwd. De verwachting is dat medio oktober, november de nieuwe inrichting alsnog gerealiseerd is. Dan komt er ook een feestelijke openingsweek.

Openingstijden worden ruimer
De bibliotheek heeft in Den Asseldonk ruimere openingstijden. Voor het zelfstandig lenen en terugbrengen van de boeken, voor het lezen van de krant of een tijdschrift en voor het gebruik maken van werkplekken, print en kopieer faciliteiten kan men tijdens de openingstijden van Den Asseldonk terecht. Het Bibliotheekteam zal aanwezig zijn tijdens de huidige openingstijden van de bibliotheek.  

Nieuwe koers
Met deze verhuizing zet de bibliotheek een volgende stap in het realiseren van een kenniskeuken in de gemeente Bergen. De nieuwe Bibliotheek wordt na volledige realisatie straks een plek waar kennisdeling en ontmoeting centraal staat, geheel volgens de nieuwe koers van BiblioPlus en de gemeenten Land van Cuijk en Maasduinen. Er zijn straks naast boeken en een tijdschriftencollectie eveneens werkplekken, een podium, geheugenhuis, taalhuis, pluspunt voor digitale ondersteuning en een spreekuurruimte beschikbaar voor iedereen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant