Mike Theunissen bij de meet and greet (foto: Ingrid Driessen).
Mike Theunissen bij de meet and greet (foto: Ingrid Driessen). Foto: Ingrid Driessen

Wachten op een glimp van Tom en Fatima

Algemeen 340 keer gelezen

BOXMEER | De nationale wielersport is weer hot. Boxmeer ook, en in meerdere opzichten zelfs. Dat bleek maandagavond in de uren vooorafgaand aan de 44e Daags na de Tour. Op het speciale podium aan het Rochusplein namen trouwe wielerfans de moeite meer dan een uur te wachten om een glimp op te vangen van cracks als Tom Dumoulin, Bauke Mollema, Laurens ten Dam en natuurlijk good old Bram Tankink.

Door Jos Gröniger

Een enkeling bleek helemaal niet te wachten op een handtekening, selfie en een hand. Een goedlachse postbode uit de gemeente Gennep wachtte als een doorgewinterd gokker zijn kans af en liet zijn oog vallen op zijn finest moment met voormalig hockeyinternational, zangeres en pokeraar Fatima Moreira de Melo. Met een waar pokerfaces vroeg hij haar met succes te poseren. De volwassen man maakte voor de vorm nog een selfie met een renner uit het peloton.
Regionale renner Mike Theunissen werd door een pseudo journalist met een geïmproviseerde L1-microfoon geïnterviewd. De Ysselsteyner werkt spontaan mee aan het 'fake interview'. Gesteund (of beter gepusht) door hun ouders en begeleiders wachtte de jeugd zijn kans af om de vurig gewenste handtekening te ontvangen of een selfie te kunnen maken. Het lange wachten werd beloond door de door de beide speakers Rien van Horik en Cees Maas aangekondigde renners. De spanning werd opgevoerd.

De Fries Bauke Mollema nam de tijd, parkeerde zijn fiets en ging uitgebreid op de foto en liet zich door regionale media interviewen. Afturvend op het verlanglijstje concludeerden de kinderen en volwassen dat de komst van Tom Dumoulin aanstaande was. Ook voor het Boxmeerse publiek bleek de Maastrichtenaar geen groot spreker. Zijn spontaniteit bleef echter.

Dat roem in de wielersport minder snel vergaat dan elders bleek wel toen ook Laurens ten Dam het podium opreed. De populariteit van Lau is onvergankelijk, die van de vastgelegde Bram Tankink evenzeer. De renners die zich naar de start begaven ontdekten dat daar de belangstelling ook enorm was. Duizenden bewezen eens te meer dat Boxmeer en wielrennen leeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant