Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek

Ans Verdijk: 'Cultuur is alles voor mij'

  •   213 keer gelezen

BOXMEER | Voor de Dokter Peelen Cultuur en Stimuleringsprijs is ook Ans Verdijk genomineerd. Ze is beeldend kunstenaar, docent Kunst Academie Maastricht en initiatiefneemster van ALARM en Museum van Alle Tijden. 

"Ik was op de hoogte van de Dr. Peelen Cultuurprijs en vond dat ik met het Museum eventueel er bij zou passen om genomineerd te kunnen worden. Ik merk dat de mensen die het Museum en ALARM kennen het bijzonder vinden om telkens verrast te worden. Elke twee maanden presenteert het Museum van Alle Tijden zeer uiteenlopende exposities met verscheidene thema's van beeldend kunstenaars.
Cultuur is heel belangrijk voor mij. Tijdens de presentatie van 9 september zal ik in 4 minuten vertellen over het museum, het ontstaan en de activiteiten. Dit zal ik met veel plezier gaan doen. Het zou fijn zijn wanneer ik de prijs win. Maar er zijn zoveel bijzondere initiatieven in Boxmeer waar ik ook blij mee ben."

Geldprijs
"Wat we eventueel met het gewonnen bedrag zouden doen? Dat zouden we gebruiken om onderhoud te plegen voor het Museum van Alle Tijden. Of een nieuw publicatie vormgeven, of een boek uitgeven. Ideeën genoeg! Ik vind de Dokter Peelen Cultuur en Stimuleringsprijs een mooi en goed initiatief.'

Nog even dit
"Wat iedereen nog van mij zou moeten weten? Dat ze niet alleen voor het museum van Alle Tijden kunnen komen kijken, maar dat ik ook lezingen en presentaties geef over het ontstaan van het Museum en dat ik een grote collectie brillenkokers gevuld heb met kunstwerken van de kunstenaars die de afgelopen jaren hier hebben geëxposeerd."

Om op de hoogte te blijven van de Dr Peelen Cultuurprijs kijk op www.drpeelen.nl

Meer berichten