Archieffoto.
Archieffoto.
column Koos

Dik 2500 kansloze stakkers in Grave en Sint Tunnis

Algemeen 666 keer gelezen

COLUMN | Je zult maar hetero-man zijn en in de gemeenten St. Anthonis of Grave wonen. Dan ben je dus zwaar de Sjaak.

Dat is mijn conclusie na het bekijken van een rapportage van het Centraal Bureau Statistiek (CBS). Ze hebben bekeken hoeveel mannen en vrouwen er hier in de regio wonen. In de gemeente Mill kun je als man nog redelijk gerust op zoek naar een vrouw, in Cuijk en Boxmeer wordt het al iets moeilijker maar daar lopen ze nog aardig in de pas met het landelijk beeld van een klein mannenoverschot. Helaas, in Grave en St. Anthonis moet je er toch echt goed uitzien en stevig in je schoenen staan om aan de bak te komen.

Ik ga er gemakshalve maar even van uit dat het aantal homofielen onder mannen en vrouwen ongeveer gelijk is. Als er in Grave en St. Anthonis nou ook nog meer vrouwen dan mannen zijn die op het eigen geslacht vallen, dan kun je daar al helemaal van een overspannen huwelijksmarkt spreken.

Wat blijkt? Volgens het CBS lopen er in deze twee gemeenten op elke 100 vrouwen maar liefst 125 mannen rond. Minimaal. Dus laten we het er daar maar even op houden om de mannen daar niet nog dieper de put in te praten. Reken even met me mee. In de gemeente St. Anthonis wonen 11.585 mensen. Dat betekent bij 100 vrouwen op 125 mannen dat er daar 1.287 kansloos zijn. Mits, nogmaals gezegd, ze niet de herenliefde aanhangen. In Grave zijn er 1.379 stakkers.

Wat is dat toch? Knijpen de vrouwen er daar massaal tussenuit omdat ze niet tevreden zijn over het lokale aanbod? Is er meer werk voor mannen dan voor vrouwen? Het zijn maar getalletjes die het CBS uitpoept, maar als je er wat beter naar kijkt dan geeft dit toch te denken.

Ik bekijk het als man, want dat ben ik, had u bij het zien van mijn naam al gedacht. Dus bekijk ik dit somber. Maar de vrouw in St. Anthonis, Grave en aanpalende dorpen kan er haar voordeel mee doen. Een beetje meer druk op de ketel bij manlief.

"Wat jij? En nou heel snel je blouse strijken of je hele kledingkast ligt direct op straat. Voor jou tien anderen."
Mist u een dezer dagen een man uit genoemde plaatsen? Dan is de kans groot dat hij thuis aan het werk is. En hard ook.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant