Het bestuur van de nieuwe Stichting Vrienden van Sambeek: Thieu Derks, Niels Kwist, Miranda Derks, Pleun van Bommel.
Het bestuur van de nieuwe Stichting Vrienden van Sambeek: Thieu Derks, Niels Kwist, Miranda Derks, Pleun van Bommel. Foto: Niels en Pleun Kwist

Nieuwe stichting Vrienden van Sambeek houdt festival

Algemeen 1.584 keer gelezen

SAMBEEK | Sambeek is sinds kort een nieuwe stichting rijker. De Vrienden van Sambeek hebben als doel om de samenleving en saamhorigheid in Sambeek een boost te geven. Dat doen ze door het organiseren van evenement en activiteiten. Zaterdag 15 september is het barbecue en bierfestival bij D'n Boomgaard, Oude Waranda 2. De entree is gratis en de opbrengst zal ten goede komen aan de Stichting om lokale initiatieven te steunen.

Het evenement draait om gezelligheid onder het genot van barbecue-gerechten gepresenteerd door onder andere Taste of Smoke en Kalverhouderij Derks uit Sambeek, maar ook echte Amerikaanse barbecuewedstrijdteams. Er zijn demonstraties, maar ook workshops op het gebied van barbecue. Pub Esser uit Boxmeer verzorgt speciaal bieren en er is zelfs een American Candy Store. "Als afsluiting zal er een groots vuurwerkspektakel ontstoken wat in de regio ook nog nooit gedaan is", vertelt Niels Kwist van de organisatie. Het is de bedoeling dat het evenement wat geld in het laatje brengt. "Daarmee willen we dan andere evenement organiseren, maar ook lokale initiatieven steunen", aldus Niels. "Het zou mooi zijn als we op die manier iets kunnen betekenen voor Sambeek", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant