Foto: Jos Gröniger.
Foto: Jos Gröniger.

Ladies Tour weet Gennep weer te boeien

Sport 203 keer gelezen

GENNEP | Niersstad Gennep lijkt het vrouwen wielrennen definitief omarmd te hebben. Het peloton van de Boels Ladies Tour heeft de mensen langs het parcours in Gennep voor de vijfde keer weten te boeien. De ruim tweeduizend toeschouwers zagen de Deense Amalie Dideriksen in een massasprint de etappezege grijpen.

Door: Jos Gröniger

Daarmee bleef de 125 kilometer lange rit Gennep – Gennep tot het laatst boeien. Aan de finishlijn in de Brugstraat in Gennep volgden de toeschouwers de ontwikkelingen op het grote scherm. Bij de laatste passage in het wielerminded Gennep kreeg een kopgroep een voorsprong van veertig tellen. Op weg naar de finishlijn ontbrandde de koers pas echt. Op de rechte stukken van de Stiemensweg, Randweg en Brabantweg lukte het niemand te ontsnappen. Terwijl het publiek geboeid naar het scherm keek, drong het pas op het laatste moment door dat het peloton binnen enkele seconden voorbij stoof.
Amalie Dideriksen drukte haar voorwiel over de finishlijn, maar de aandacht ging vlot uit naar een valpartij. Ter hoogte van 't Straatje gingen rensters onderuit. Het meest geschonden stond SunWeb-renster Floortje Mackaij van de klinkers op. Met het frame in de hand passeerde zij de finish. Klassemementsleidster Annemiek van Vleuten bracht het er zonder kleerscheuren vanaf. De Wageningse hees zich achtereenvolgens in de groene (puntenklassement), bolletjes (bergklassement) en oranje leiderstrui. Het publiek zag de ceremonies geroutineerd aan. Na vijf keer raakt de Niersstad gewend aan de Ladies Tour. Afhankelijk van het kostenplaatje staat Gennep houdt Gennep de mogelijkheden voor een zesde jaar open.

FOTO

De huldigingen op het podium op de Markt, met o.a. etappewinnares Amalie Dideriksen (midden) en (geheel rechts) klassementleidster Annemiek van Vleuten. (foto: Jos Gröniger)
 

Foto: Jos Gröniger.
Foto: Jos Gröniger.
Foto: Jos Gröniger.
Foto: Jos Gröniger.
Foto: Jos Gröniger.
Foto: Jos Gröniger.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant