Afbeelding

Tentoonstelling en website over de historie van Molenhoek

Algemeen 239 keer gelezen

MOLENHOEK | De Mookse burgemeester Gradisen lanceert op zaterdag 8 september om 13.30 uur de website 'Historie Molenhoek' . Deze website is een initiatief van de pas opgerichte werkgroep en hoopt de belangstelling voor het verleden verder aan te wakkeren. Iedereen is welkom in gemeenschapshuis De Wieken, Esdoornlaan 5, Molenhoek.

Van Schevichaven schreef in 1846 over het gebied Molenhoek onder andere het volgende: "Overschrijdt gij deze weg van Nijmegen naar Venlo dan bevindt gij u in het tegenwoordig hertogdom Limburg; nog niet lang geleden zoude uw voet het Belgisch grondgebied hebben betreden [van 1830 tot 1839]. Hoe geheel anders was het hier toen. Van alle kanten het halt! halt! werda! Dáár vragen naar uw pas of uw veiligheidskaart. En nu, rustig en stil. Merkwaardige Mookerheide! Wat hebt gij al niet gezien."

Sinds een paar maanden is de werkgroep 'Historie Molenhoek' zeer actief om het reeds door de jaren heen verzameld materiaal over de geschiedenis van Molenhoek verder uit te breiden. In de loop van de tijd is er veel veranderd. Het heidelandschap, de boerenbedrijfjes en het landelijk buitengebied zijn bijna allemaal verdwenen. De 'stenen' hebben de overhand gekregen en het buitenleven heeft plaats gemaakt voor een verstedelijkte gemeenschap. Maar de bedrijvigheid langs het spoor heeft echter weer plaats gemaakt voor de natuur. Aan de hand van talloze foto's kunnen geïnteresseerden op 8 en 9 september tussen 12.00 en 17.00 uur in het gemeenschapshuis De Wieken 'wandelen' door de geschiedenis van Molenhoek en ontmoet je haar (oud)bewoners. Toegang is gratis.

Heb je ook een mooie foto van vroeger? Mail 'm dan naar redactie@demaasdriehoek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant