Paco Geutjes maakte de 1-0 voor JVC Cuijk tegen ADO'20. (foto: Gerno de Haas)

Onnodig thuisverlies voor JVC Cuijk: 'Op dit niveau wordt meer gevraagd'

Voetbal 305 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. De Cuijkenaren waren in een tam duel niet de mindere aan ADO'20, maar stonden na afloop wel met lege handen: 2-4. Paco Geutjes en Jeroen van Schoonhoven maakten de treffers die uiteindelijk onvoldoende bleken voor een puntje. "Dit verlies is echt onnodig. Het eerste half uur speelden we goed, maar na rust was het onvoldoende", baalde Rik Renirie.

Door Martijn Schwillens

Direct na het laatste fluitsignaal beent Renirie in een rechte naar de kleedkamer. Het gezicht staat op chagrijn. "Nu even niet", reageert hij bij het verlaten van het veld. Vijf minuten later stapt hij uit de kleedkamer. Met een bakkie koffie in zijn hand ploft hij neer op een bankje achter de kleedkamers. Het onweer op zijn gelaat heeft plaatsgemaakt voor verbazing. "Omdat ik niet snap hoe we deze pot hebben kunnen verliezen", zegt de 28-jarige aanvaller. "Het is nu niet alsof ADO'20 zo'n wereldploeg heeft. De tweede helft was het gewoon niet goed genoeg en ik baal er ook van hoe we meteen na de 2-2 meteen weer een goal tegen krijgen. Het is niet alsof we door de ondergrens zijn gezakt, maar op dit niveau wordt meer gevraagd. Er had een punt ingezeten en dan is het jammer dat we het zo laten liggen."
Het aanvallend geposteerde JVC begon sterk en kwam halverwege de eerste helft terecht op voorsprong via Paco Geutjes. Kort nadat Van Schoonhoven een grote kans op 2-0 had gemist, kwamen de gasten uit Heemskerk langszij. Donny Rijnink mikte raak vanaf elf meter. Meteen na de thee kwam ADO'20 op voorsprong toen Mazreku de bal achter Yorrit Kanters kopte. Via Van Schoonhoven, ook vanaf de stip, stond het na 70 minuten 2-2. Vrijwel direct vanaf de aftrap scoorde Raymond de Waard echter de 2-3. Een tik die JVC mentaal niet meer te boven kwam. "Het laatste kwartier ging nergens over. Het was gewoon niet goed genoeg", somberde Renieri. In blessuretijd maakte invaller De Vré nog de 2-4.

Opstelling JVC Cuijk: Kanters; Lejic, Grotenhuis, Geutjes (78.Graat), van Boxtel; Koesni (58.Booijen), Loermans, Aarab; Özdemir (86.Van den Heuvel), Van Schoonhoven en Renirie.

JVC verloor zondag onnodig van ADO'20. (foto: Gerno de Haas)