Joey Hellstern komt hoog, maar een treffer zal het niet worden
Joey Hellstern komt hoog, maar een treffer zal het niet worden Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo treft doeltreffender Jong Volendam en verliest

Voetbal 86 keer gelezen

VOLENDAM – Blauw Geel'38/Jumbo leed in Volendam een regelmatige 3-0 nederlaag. Na een 1-0 ruststand waren het de Jong Volendammers die de uiteindelijke eindstand van 3-0 bepaalden. Blauw Geel'38 staat met drie punten in het middenrif van de Derde divisie en ontvangt komende zondag Dongen.

Jong Volendam is eigenlijk geen moment de mindere geweest van het bezoekende Blauw Geel'38. De stand bleef nog lang dubbelblank en ook de Veghelaren kregen kansen, maar of de snelheid van uitvoering ontbrak of de bal ging net naast. Volendam schoot na 22 minuten in kansrijke positie in het zijnet. De wijdbroeken kwamen in de 34e minuut op 1-0 na een strak schot van zeker 20 meter. Met mogelijkheden voor Verbakel uit een corner die niet werden benut brak de rust aan met een 1-0 achterstand.

Regelmatige zege
Na rust een beter Blauw Geel dat zich kansen wist te verschaffen. Het mocht niet baten. Na een kwartier in de tweede helft kwam Jong Volendam op 2-0 na een fraaie aanval. Trainer Niels van Casteren ging aan het wisselen. Koen van der Zanden verliet het veld en in zijn plek kwam Rick Polman.Eerder kwam Yevghenny Marceli die amper in het veld rakelings langs pofte.Maar ook Mark Dobbelsteen kwam voor Van Aanholt. Hierdoor ging Huibers rechts achter spelen en verdween Guler naar centraal achterin. Polman mocht alleen op het Volendamse doel af ,maar zijn inzet raakte de lat. De Volendammers bliezen het verhaaltje uit door er in 78e minuut 3-0 van te maken. Een regelmatige zege waar de 2-0 te makkelijk werd weggegeven juist in een fase data Blauw Geel'38 de beste kansen kreeg op de gelijkmaker.

Dongen
Niels van Casteren: "De eerste helft was Volendam ons de baas en waren we gelukkig met 1-0 stand. Wij kwamen sterker uit de kleedkamer en lieten Volendam weglopen na de 2-0. Dat doelpunt had nooit mogen vallen en was het kantelpunt in de wedstrijd. Jammer en we richten ons op Dongen dat volgende week naar Veghel komt."

Blauw Geel'38/Jumbo: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Martijn van Loon, Mustafa Guler, Joey Hellstern, Sander Egmond, Jean-Claude van Aanholt (59. Mark Dobbelsteen), Tim Rerimassie, Koen van der Zanden (64. Rick Polman), Hidde van Dijk, Danny Verbakel (59. Yevghenny Marceli).