Doelpunt O.S.S.'20

O.S.S.'20 wint eenvoudig, maar 'wow-gevoel' ontbreekt nog

Voetbal 776 keer gelezen

OSS | De eerste thuiswedstrijd van O.S.S.'20 in de Derde Divisie leverde zondagmiddag direct een overwinning op. Quick'20 werd eenvoudig met 3-1 aan de kant gezet. Het zorgde echter niet voor een feeststemming bij de Osse club. Wellicht hadden de spelers ook wel door dat er met meer scherpte met veel hogere cijfers gewonnen kon worden.

In vergelijking met vorige week tegen OJC Rosmalen (4-2 nederlaag) stonden er diverse nieuwe spelers aan de aftrap. Zoals Ralph Vos, die onder de lat de voorkeur kreeg boven de vaste waarde van de laatste jaren: Rick van der Leest. Rechtsback Ferdy van den Berg en linksback Bram Eltink lijken zeker te zijn van hun plek, centraal achterin werd Joep Engelen gekoppeld aan de ook nog piepjonge Teun van Grunsven. De van Margriet overgekomen verdediger verving de geblesseerde Joep van de Rande. Controlerend op het middenveld nam Bob Zonnenberg -vorig jaar rechtsback- de plek over van de vanwege een blessure ontbrekende Luuk van Dijk. Rene Geerts en Stan van Dolleweerd stonden voor Zonnenberg op het middenveld. Rechts voorin kwam Tom Pijnenburg terug in de basis. Hij verving de niet geheel fitte Bob van Lith, die wel op de bank zat. Met spits Rob van Sonsbeek en linksbuiten Tony de Groot hebben we daarmee het elftal compleet.

Weinig kansen
In de eerste helft gebeurde er weinig op De Rusheuvel. Voetballend was O.S.S.'20 beter, maar qua kansen was het magertjes. De grootste kans was er na 21 minuten toen op rechts Van Dolleweerd doorbrak en keurig breed legde. Tom Pijnenburg werkte al glijdend de bal over terwijl in zijn rug Tony de Groot de 1-0 wilde binnentikken. Een kleine tien minuten later was het wel raak. Van Sonsbeek kreeg de bal voor zijn voeten en haalde doeltreffend uit. Quick'20 viel erg tegen, maar was vijf minuten voor rust wel heel dichtbij de gelijkmaker. Captain Jeroen Visscher dook op in het zestienmetergebied en schoot de bal maar net naast de paal. Diezelfde Visscher stond kort na rust ook aan de basis van een grote kans op de 1-1. Vos kon redding brengen op zijn schot en in de rebound was het Jip Kemna die niet kon profiteren. Het was daarmee gedaan met de aanvalsdrang van de bezoekers uit Oldenzaal. Nadat eerst De Groot twee kansen op de 2-0 liet liggen, was het Van Sonsbeek die een voorzet van invaller Bob van Lith via de grond binnenkopte. De Groot maakte er niet veel later 3-0 van en O.S.S.'20 leek op weg naar een grote uitslag. Er lag achterin zoveel ruimte bij Quick'20, maar het werd regelmatig slordig uitgespeeld door de Ossenaren. In plaats van 4-0 werd het aan de andere kant nog 3-1, nadat Teun van Grunsven een overtreding beging en de scheidsrechter naar de stip wees. Dichterbij zou Quick'20 niet komen en ook O.S.S.'20 kon geen doelpunt aan het totaal toevoegen.