Drukte in de Udense zestien
Drukte in de Udense zestien Foto's Peter kuijpers

UDI'19/CSU krijgt pof op de neus van beter Baronie

Voetbal 240 keer gelezen

UDEN – UDI'19/CSU is de competitie slecht begonnen. Het thuisduel met Baronie uit Breda werd met 1-3 verloren. Het leek nog zo voortvarend te gaan nadat Nick van Dijk de Udenaren op voorsprong kopte. Echter voor rust nog was het Nizar Mekkaoui die gelijk maakte. Na rust liepen de Baronnen uit naar een uiteindelijk 1-3 winst door treffers van Aart Veldhof en invaller Mohammad Moustafa.

Hoewel officieel de meteorologische herfst begon vandaag was het op Parkzicht goed koesteren in het heerlijke najaarszonnetje. Redelijk wat toeschouwers die de Bultside en verder plekken bemanden. Bij UDI'19/CSU is sterkhouder Marc Koot nog steeds geblesseerd. Tim Wolf en Sidney Gakpo begonnen op de bank. Met name Wolf tegenwoordig assistent van Ruud van Nistelrooy bij PSV JO 19-1 moet vanwege zijn werk in Eindhoven nog wel eens een wedstrijd of training laten gaan. Nick van der Horst kreeg zoals vooraf bekend de voorkeur voor Aria Hashemi die van NEC werd aangetrokken.

Lars van Geelkerken maakt zich vrij (Foto's Peter Kuijpers)

Debutant
Baronie kreeg op Parkzicht de eerste kans, maar Jorik Mijnhijmer schoot rakelings naast. Vijf minuten later was het Roald van Hout die voorlangs het doel van Robbert van Oorschot de doelman van Baronie schoot. De situaties voor beide doelen wisselde zich af waar op het middenveld opvallend veel balverlies werd geleden wat op een flipperkast begon te lijken. Het waren de Udenaren die in de 11e minuut de score openden. Uit een hoekschop was het de volledig vrijstaande Nick van Dijk die raak kopte 1-0.  UDI'19/CSU kreeg in die fase nog kansen, maar de stand bleef vooralsnog 1-0. Vijf minuten voor het rustsignaal viel alsnog de gelijkmaker. Een slecht moment voor doelman van der Horst die zijn kop wel in het zand had willen steken. Een hoge voorzet werd totaal foutief door hem ingeschat en kon Mekkaoui makkelijk binnen tikken. Gelukkig voor de debutant kon hij zijn fout na rust met fraaie reddingen wat verhullen.

Keeper Nick van der Horst kan de bal wegwerken

Balverlies
Na rust twee ongewijzigde teams. In de 55e minuut kwam Tim Wolf in het veld voor Hidde van Dongen. Nick van Dijk liep tegen geel op toen hij fors Jason Tjien-Fooh onderuit liep. Een grote tegenslag voor trainer Hoogsteder die de geblesseerde Rinke Pennings moest vervangen voor Jurre Massa die op zijn plek centraal ging spelen. Pennings was in de duels steevast de bovenliggende partij, maar had al met de rust aangegeven dat het moeilijk ging. In de 68e minuut kondigde zich het verlies aan. Uit een hoekschop van links was het Veldhoven die de ploeg uit Breda op voorsprong zette. Trainer Hoogsteder bracht Gakpo en haalde Raoul Oomen naar de kant. Het leverde niet echt kansen op. Balverlies bleek opnieuw de achilleshiel van de tricolores. Uit een razend snel uitgevoerde omschakeling mocht Mohammad de trekker overhalen naar 1-3. Bij UDI'19 brak het verzet en Baronie trok de volledig 'tijdrekdoos' open. Het deed er niet meer toe de nederlaag stond vast. Scheidsrechter Barry Huizinga floot na 93 minuten af. Het Udense publiek droop af waar UDI'19 smacht naar de terugkeer van Marc Koot die wellicht het verschil kan maken. Zelf denkt de aanvaller nog zeker drie weken nodig te hebben.

UDI'19/CSU Nick van der Horst, Koca Tufan Nick van Dijk, Rinke Pennings (57. Jurre Massa) Wietse van Lankveld, Jaap Kerkhof, Lars van Geelkerken, Hidde van Dongen (55. Tim Wolf), Roald van Hout, Raoul Oomen (75. Sidney Gakpo), Sam Wassenberg