Trainer Dennis Kroes van De Zwaluw: 'Het is een leuke club, met een mooi accommodatie en een gretige spelersgroep.' (foto: Peter Kuijpers)
Trainer Dennis Kroes van De Zwaluw: 'Het is een leuke club, met een mooi accommodatie en een gretige spelersgroep.' (foto: Peter Kuijpers)

'De Zwaluw moet komend seizoen gewoon voor de titel gaan'

Voetbal 606 keer gelezen

OEFFELT | Dennis Kroes is begonnen aan zijn eerste seizoen bij De Zwaluw. Met de vijfdeklasser uit Oeffelt wil de oefenmeester uit Heumen bereiken wat de afgelopen drie seizoenen nét niet lukte: kampioen worden. "Ik vind dat we gewoon voor de titel moeten gaan. Als je die ambitie hebt, kun je het beter ook maar gewoon uitspreken", aldus Kroes.

Door Martijn Schwillens

Het is deze dinsdagavond goed toeven op sportpark Hogehoek. Het zomerzonnetje doet nog goed zijn best als de spelers van De Zwaluw één voor één het trainingsveld van de Oeffeltenaren betreden. "De korte broek aan, versgemaaid gras. Veel meer kun je je als amateurvoetballer eigenlijk niet wensen", lacht Kroes, die deze zomer Berghem Sport verruilde voor De Zwaluw. "Van het rijtje clubs in deze klasse ken ik alleen De Zwaluw. Tegen hen heb ik nog gespeeld toen ik vijf jaar geleden trainer was van Vianen Vooruit."

Andere speelstijl
Kroes heeft er inmiddels een maand opzitten bij De Zwaluw. "Het is een leuke club, met een mooie accommodatie. Het trainingsveld ligt er goed bij, net als het hoofdveld. De randzaken zijn prima op orde. De spelersgroep is intact gebleven en we hebben er vijf spelers uit de A-jeugd bijgekregen. Daar zitten een paar leuke talentjes tussen."
In de voorbereiding werd drie keer verloren. Ook in het eerste bekerduel tegen vierdeklasser SIOL ging De Zwaluw onderuit (0-3). "We hebben nog een paar weken voor de eerste competitiewedstrijd. In al die wedstrijden heb ik bij vlagen goed voetbal gezien. De spelers moeten wennen aan een andere speelstijl. Minder snel de spitsen zoeken. Ik wil dat iedereen meedoet, van de keeper tot aan de spits. Wij moeten op het veld gaan bepalen wat er gebeurt. Natuurlijk is de vijfde klasse een ander niveau dan waarop ik de laatste jaren heb gewerkt, maar dat wil niet zeggen dat je niet ambitieus kan zijn. De Zwaluw is vergelijkbaar met Vianen Vooruit qua grootte en moet je kijken waar die nu spelen", doelt hij op de promotie naar de tweede klasse van de kleine dorpsclub die in 2014 nog in de vijfde klasse speelde. "Maar ik roep natuurlijk niet zomaar dat we voor de titel moeten gaan. De laatste paar seizoenen hebben ze het telkens net niet gered. De eindklasseringen en drie deelnames aan de nacompetitie in vier jaar tijd, geven aan dat ze er vaak genoeg dichtbij hebben gezeten. Maar soms is goed niet goed genoeg en moet het nog beter. Als De Zwaluw moeten we nu het laatste stapje maken."

Onbekend terrein
De Zwaluw speelt zondag om 15.00 uur de derby tegen buurman VCA in Sint Agatha in het kader van het bekertoernooi. "Het zijn wedstrijden om het 'echte' en het is leuk om tegen buurtclubs te spelen, maar als trainer gebruik je de bekerwedstrijden natuurlijk vooral om bepaalde vastigheden erin te krijgen."
Wie zijn concurrenten worden in de titelstrijd, durft Kroes niet te voorspellen. "Daarvoor ken ik de tegenstanders niet goed genoeg. Natuurlijk ken ik VIOS'38, Sambeek, Astrantia en Holthees-Smakt van naam, maar ik durf je niet te zeggen welke ploegen gaan meedoen bovenin", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant