Kom ook naar de open atelierroute van Kunstkolk Boxmeer.
Kom ook naar de open atelierroute van Kunstkolk Boxmeer.

Open atelierroute Kunstkolk Boxmeer

Algemeen 254 keer gelezen

BOXMEER | Het Boxmeerse kunstcollectief Kunstkolk houdt op 8 en 9 september haar jaarlijkse open atelierroute. De route wordt geopend met een ludieke performance van Marijke van Bergen en Irene van den Besselaar. Het thema van de performance staat in het teken van De Maaskei, zoals ook het kleintje kunst van deze twaalfde editie. De opening is op vrijdag 7 september om 19.45 uur in het gemeentehuis van Boxmeer en is open toegankelijk; iedereen is welkom.

Net zoals voorgaande jaren is het gemeentehuis in Boxmeer de centrale plek in de route; daar is een overzichtsexpositie ingericht met werken van alle deelnemers; werken van Kunstkolkers en gastkunstenaars. In het gemeentehuis is ook de routefolder gratis verkrijgbaar dus een ideale plek om de route te beginnen. Op de route is een grote diversiteit aan kunst te zien: weefobjecten, schilderijen, beelden van hout/ijzer, steen en klei, fotowerken, glasobjecten, installaties. Al enkele jaren is het een vast onderdeel van de open atelierroute dat de deelnemende Kunstkolkers en gastkunstenaars speciaal voor deze gelegenheid een kunstwerkje maken. Van de werkjes wordt een mini-tentoonstelling in het gemeentehuis gemaakt en ze zijn alleen tijdens de atelierroute te zien en voor een klein bedrag te koop. Dit jaar staat dit 'kleintje kunst' in het teken van De Maaskei.
De locaties waar de kunstenaars hun werk presenteren liggen verspreid in de gemeente Boxmeer. Meer informatie over de open atelierroute 2018 en over de Kunstkolk en haar leden is te vinden op
www.kunstkolk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant