Kom ook kijken naar de droneraces in Wilbertoord.
Kom ook kijken naar de droneraces in Wilbertoord.

Bijzonder: Formule 1 race voor drones in Wilbertoord

Algemeen 358 keer gelezen

WILBERTOORD | De formule 1 race voor drones wordt zaterdag 8 september om 10.00 uur gehouden op het vliegveld van The Red Baron in Wilbertoord. Bij (te) slecht weer worden de wedstrijden verplaatst naar zondag 9 september. Publiek is welkom, toegang is gratis.

De piloot van de drone staat in verbinding met de camera op de drone via een draadloze verbinding, hij bestuurd de drone op afstand als was hij de piloot in de drone. Visueel afgesloten van de rest van de wereld stuurt hij zijn super snelle drone over het parcours en vliegt, over, onder en langs de hindernissen om een maar zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Een gemiste hindernis betekend terug en opnieuw de hindernis doen.
De piloot staat aan de kant van de baan en heeft een speciale bril op die het beeld van het parcours laat zien. Hij bepaalt waar en hoe snel, waar elke bocht, elke hoogte, welke remkracht hij nodig heeft om het parcours zo snel mogelijk af te leggen. De enige feedback die hij heeft is het camera beeld door zijn speciale bril.
De wedstrijd telt mee voor het NK Klassement.

Het vliegveld van The Red Baron is te vinden aan de hoek Tipweg en Verbindingsweg in Wilbertoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant