Plaatsing van de City-PoP aan de Frans Halsstraat in Boxmeer.
Plaatsing van de City-PoP aan de Frans Halsstraat in Boxmeer. Foto: Ben Nienhuis

Boxmeer krijgt een hoofdcentrale voor glasvezel

Algemeen 784 keer gelezen

BOXMEER | Er is woensdag 5 september een hoofdglasvezelcentrale geplaatst aan de Frans Halsstraat (naast de Brandweerkazerne) in Boxmeer.

Deze centrale stuurt signalen voor internet richting andere verdeelstations. Met behulp van een hijskraan werd het zogenaamde City PoP op zijn plaats gezet door aannemer SPIE van E-Fiber. Deze centrale gaat een groot deel van de huishoudens en bedrijven in Boxmeer voorzien van snel en betrouwbaar internet.

Een City PoP-station is een belangrijk onderdeel van de totstandkoming van het glasvezelnetwerk. Het glasvezelnetwerk werkt op met City PoP's en Area PoP's. De term PoP staat voor Point of Presence (punt van aanwezigheid). Een verdeelstation is geen grote zendmast, maar lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. Een City PoP is aanzienlijk groter dan een regulier verdeelstation en functioneert als hoofdglasvezelcentrale. Het zorgt voor de 'ontsluiting' van internet en stuurt signalen door naar de lokale verdeelstations (de Area PoP's) in het Land van Cuijk. Op dit hoofdverdeelstation worden binnenkort ongeveer 3000 huishoudens en bedrijven in Boxmeer aangesloten.
Voor meer informatie en alle vorderingen rondom de aanleg kijk op
iedereenglasvezel.nl/landvancuijk/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant