Blauw Geel'38/Jumbo gaat zondag voor de winst tegen Dongen
Blauw Geel'38/Jumbo gaat zondag voor de winst tegen Dongen Foto: gerard Beekmans
+Video

Blauw Geel'38/jumbo ontvangt het nog puntloze Dongen

Voetbal 63 keer gelezen

VEGHEL – We horen het u zeggen: 'het zijn pas twee wedstrijden' ,maar de stand is altijd eerlijk. Dongen heeft twee wedstrijden gespeeld en nul punten .Blauw Geel'38 mag het aantal van drie verzamelde wedstrijdpunten koesteren. Na het verlies zondag uit bij Jong Volendam trappen Dongen en Blauw Geel'38 zondag af voor ronde drie in de nog prille competitie.

Door: Peter Kuijpers

Het zit trainer Ruud Kaiser niet erg mee bij zijn nieuwe club Dongen. De toch gepokte en gemazelde oefenmeester zal zich wellicht een andere beeld hebben gevormd dan na twee wedstrijden puntloos onderaan te bengelen. Zondag begonnen de Dongenaren slecht en stelde de hondstrouwe en vaak luidruchtige getrouwen bijzonder teleur door binnen twintig minuten al met 0-2 achter te staan tegen Goes. Na rust werd het nog 1-2, maar uiteindelijk gingen de Zeeuwen met 1-3 onder het finishdoek door. Dongenaar Mitchell van der Stappen kreeg in de slotfase nog rood en zal dus zondag niet kunnen spelen in Veghel. Maar hoe dan ook Kaiser brengt er zondag elf aan de aan de aftrap reken maar. Elf spelers met een doel: winnen. Hetgeen overigens afgelopen seizoen ook het geval was, want Dongen won zowel thuis als uit van Blauw Geel'38/Jumbo.



Ruud Kaiser trainer van Dongen (Foto Peter Kuijpers)

Mark Dobbelsteen
Blauw Geel'38/Jumbo speelde deze week een oefenduel met Jong FC Den Bosch. Voor trainer Niels van Casteren een mooie gelegenheid de weinige speelminuten van sommigen weer in te lossen. De enige blessure die nog heerst is die van Desley Schilders. De centrale verdediger maakt goede vorderingen in zijn hersteltraject van een spierscheuring. Spelen tegen Dongen komt echter nog veel te vroeg. Spits Rick Polman kreeg de voorkeur voor zijn concurrent Koen van der Zanden die later inviel voor Joey Hellstern. Ook Mark Dobbelsteen speelde vanaf het begin en scoorde wat altijd leuk is met je rentree.



Mark Dobbelsteen (R) aast weer op een basisplek (Foto Peter Kuijpers)

Vertrouwen
Einde seizoen stopt zoals bekend is doelman Brahim Zaari met keepen. Een doelman die ver boven elk gemiddelde uitsteekt vervang je niet zomaar even. Toch deed Sebastiaan de Schouwer daar een aardige poging toe afgelopen dinsdag met gedegen keeperswerk. Wie weet dat hij het vertrouwen krijgt voor komend seizoen.



Max Kok is zondag de scheidsrechter in het duel van Blauw Geel'38/Jumbo tegen Dongen (Foto Peter Kuijpers)

Kok
Zondag is Max Kok de aangewezen scheidsrechter. De Maastrichtenaar die dit jaar promoveerde naar de landelijke lijst floot op zondag 20 november 2016 voor de laatste keer in Veghel. Kok was scheidsrechter bij het bekerduel Blauw Geel'38/Jumbo –MULO. Om half drie wordt er afgetrapt in Veghel.

Gesprek met trainer Niels van Casteren en speler Tim Rerimassie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant