Flamingo's opent zaterdag in sporthal Pica Mare in Gennep het nieuwe seizoen. (foto: Jos Gröniger)
Flamingo's opent zaterdag in sporthal Pica Mare in Gennep het nieuwe seizoen. (foto: Jos Gröniger)

'Vernieuwd' FAST klaar voor competitiestart

Sport 205 keer gelezen

GENNEP | Met een vernieuwde selectie staat Eredivisionist FAST aan de vooravond van de competitiestart. Zaterdagavond nemen de dames van trainer Harmen Bijsterbosch het in de Gennepse thuisbasis Pica Mare op tegen promovendus Apollo 8 uit Borne. Na anderhalve maand voorbereiding is de Roze Brigade toe aan het spelen om de knikkers.

"We hebben in de voorbereiding veel gespeeld tegen sterke ploegen, en hebben daarin veelvuldig onze kracht gezien, én de resterende uitdagingen. We hebben een gretige, hardwerkende selectie, met veel breedte en dus wisselmogelijkheden. Ook zondag bleek dat weer. De aanwinsten zijn ook echte aanwinsten wat dat betreft", zegt trainer Bijsterbosch, die er op vertrouwt dat zijn team door wedstrijdritme verder groeit. "We moeten nog meer goochem worden om op juist de moeilijke en belangrijke momenten kalm te blijven en de juiste keuzes te maken. Hierdoor hebben we deze voorbereiding nog vaker dan nodig sets nipt verloren."
Is FAST klaar voor de competitiestart? "Ja, zeker wel. De selectie is (op de herstellende Steffie Janshen na) fit. Iedereen heeft in ieder geval heel veel zin in de eerste echte wedstrijd. En verder groeien, gaat in het seizoen vanzelf gebeuren. Ook dat is een deel van onze doelstelling voor dit seizoen."
De wedstrijd tegen Apollo 8, de kampioen uit de Topdivisie, begint zaterdagavond om 20.00 uur in zaal Pica Mare in Gennep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant