Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Dweilorkest De Joekels bestaat 35 jaar.
Dweilorkest De Joekels bestaat 35 jaar. (Foto: )

Dweilorkest De Joekels uit Boxmeer bestaat 35 jaar

  •   194 keer gelezen

BOXMEER | Dweilorkest De Joekels uit Boxmeer bestaat 35 jaar. Reden voor een feestje dus! Zondag 4 november wordt het jubileum gevierd met een verrassende middag onder de titel 'JA - Joekels Anders' in de grote zaal van Riche om 14.00 uur. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Dit komt ten goede aan het Thomashuis in Boxmeer.

Het wordt een Nederlandstalige muzikale productie waaraan diverse Boxmeerse zangers, zangeressen en een koor een bijdrage gaan leveren. Het programma is opgedeeld in verschillende blokken: ballads, levensliederen, nederpop en tot slot natuurlijk ook dweilmuziek. In een gezellige "huiskamersfeer" kan men volop genieten en uiteraard ook mee zingen. Regie is in handen van Jan Peters.

In 1983 op Metworstmaandag ontstond het idee om muziek makend naar het Vortums Veld te trekken. Toen nog in een klein gezelschap, maar al snel groeide het orkest uit tot een spraakmakend, muzikaal geheel, altijd herkenbaar aan de blauwwitte jassen. Hoog in het vaandel stond in het begin vooral plezier maken. Het orkest neemt regelmatig deel aan dweilorkestenfestivals en werd eerder uitgeroepen tot dweilkampioen van Nederland. De Joekels bestaat op dit moment uit 22 personen.

Meer berichten