Cito - Herpinia.

4I: Cito maakt veel indruk en wint ruim van Herpinia

Voetbal 210 keer gelezen

HERPEN | Cito begon het nieuwe seizoen met 1 punt uit 2 wedstrijden en gezien het vertoonde spel kon niemand bij de Osse club daar tevreden mee zijn. Vandaag liet de ploeg van trainer Yavuz Demirci (die bezig is aan de laatste maanden van zijn lange schorsing) zien dat er rekening met ze gehouden moet worden in de vierde klasse I. Herpinia werd vooral op basis van een sterke tweede helft met ruime cijfers aan de kant gezet: 0-4.

Herpinia vierde vorig weekend het 90-jarig bestaan en de club kijkt terug op een geweldig feestweekend. Dit weekend werd er weer gevoetbald en titelkandidaat Cito kwam op bezoek in Herpen. Alhoewel titelkandidaat? Cito begon matig aan het seizoen, maar wie de wedstrijden heeft gezien, weet dat de Ossenaren voetballend goed waren. Alleen het draait in het voetbal om het maken van doelpunten en daar lag nou net het probleem.
Vandaag maakte Cito opnieuw indruk in Herpen. Na ruim tien minuten lag de 0-1 al tegen de touwen. Middenvelder Serkan Ordu -de laatste weken niet geheel fit- schoot een vrije trap achter doelman Bas Siebers. Voetballend was Cito de eerste 45 minuten beter, maar Herpinia kreeg goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Zoals Ivo Hopman, maar zijn schot werd eenvoudig gepareerd door doelman Cabael. En niet veel later verscheen Rowdy Megens oog in oog met de keeper, maar ook hij kreeg de bal niet binnen.

Sterke tweede helft
De meeste supporters waren pas net de kantine uit of het was al 0-2. Mehmet Gurbuz -één van de ervaren krachten in het team- speelde de doelman voorbij en schoof binnen. Twee minuten later volgde ook de beslissing. Enis Genc -door Demirci en diens vervanger Metin Ertan geposteerd in de aanval- tikte een voorzet van de rechtervleugel binnen: 0-3. Herpinia werd van het kastje naar de muur gestuurd. Het was ook wachten op meer treffers, maar Cito ging niet goed om met de geboden ruimte en kansen. Alleen Dogukan Yorulmaz wist nog te scoren, waardoor de stand 0-4 werd. Dat Cito een loepzuivere penalty werd ontnomen, vermelden we ook nog even. Gurbuz werd met een harde sliding vol onderuit geschoffeld, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter liet doorspelen.
Cito bewees vandaag in ieder geval dat het voetballend zeker tot de beste teams in deze klasse hoort. En als de Ossenaren dan ook nog gaan scoren, lijken ze moeilijk af te stoppen.