Vv Ravenstein.

4I: Avesteyn alleen aan kop, knappe winst Vorstenbossche Boys, Nulandia verliest opnieuw

Voetbal 153 keer gelezen

SDDL won de eerste twee wedstrijden van dit seizoen, maar liep vandaag tegen DVG (1-0) tegen de eerste nederlaag aan. Avesteyn won wel en is de enige ploeg zonder puntenverlies.

SDDL zat volgens trainer Antwan van Rijn geen moment goed in de wedstrijd. "De verdediging onder leiding van Roy Bens stond wel goed. We gaven weinig kansen weg en het is dan jammer dat DVG scoort uit een perfect genomen vrije trap. Anders hadden we een puntje meegenomen."

SCMH - Avesteyn 0-1
Avesteyn was vandaag met 0-1 te sterk voor SCMH. Joost Goijaarts maakte in de 67ste minuut de enige treffer. Volgens Avesteyn-trainer Hugo van de Sande was het een gelukkige overwinning van zijn ploeg. "Een gelijkspel zou de verhoudingen beter weergeven. Maar drie punten zijn wel lekker, vorig jaar was dit vaak een gelijkspel." Zijn collega Fred Donkers van SCMH vond ook dat een gelijkspel terecht zou zijn geweest. "We waren niet de mindere gezien de gehele wedstrijd maar een fout foutje van mijn keeper en de bal verdween in het doel. Dit hoort helaas ook bij voetbal. Volgende week een nieuwe kans op drie punten."

Vorstenbossche Boys - Boskant 4-2
Vorstenbossche Boys heeft handhaving dit seizoen als doelstelling. De start belooft echter meer dan die voorzichtige doelstelling. Na de 4-2 winst op Boskant staat de formatie van trainer Ruud Fleskens namelijk gedeeld tweede. Boskant kwam in de eerste helft op prachtige wijze op voorsprong. Rens van de Wijdeven schoot de bal hard in de bovenhoek. In de twaalfde minuut kreeg Boskant de ultieme mogelijkheid om de stand te verdubbelen. Jasper van Duijnhoven werd tot overmaat van ramp van het veld gestuurd. Doelman Teun van der Sanden hield zijn ploeg echter op de been door de strafschop te keren. "Dat gaf ons heel veel vertrouwen. De jongens bleven in de organisatie spelen en knokten echt voor iedere meter", aldus Fleskens. Voor rust bleef het bij één doelpunt, in de tweede helft zagen de toeschouwers in Vorstenbosch meer goals. Perry Dominicus maakte al snel de 1-1 maar het antwoord van Boskant deed niet lang op zich wachten. Jim van der Zanden zorgde voor een nieuwe Boskantse voorsprong. Ondanks de numerieke minderheid kwam de thuisploeg opnieuw terug in de wedstrijd. Joey van Kessel schoot een vrije trap binnen en Roel Verbakel zette de stand op 3-2. In de slotfase werd het ook nog 4-2. Fleskens: "Complimenten voor de ploeg. De jongens hebben karakter getoond." Mayk van Driel van Boskant was teleurgesteld over de tweede helft van zijn ploeg. "We speelden na rust zeer slecht en hebben verdiend verloren."

WEC - Ravenstein 1-0
Ravenstein maakte het WEC erg lastig, maar ging zonder punten terug naar huis. Een doelpunt van Roy Verbakel na zo'n 20 minuten leverde de winst voor de thuisploeg op. "Het was geen beste wedstrijd van ons. Ravenstein was feller en gretiger dan ons en maakte het ons geregeld moeilijk", aldus Bas van de Veerdonk. "We geven weinig kansen weg, maar creëren ook weinig. Typisch is dat er uit een corner een goal viel. Vorige week kregen we uit de corner een klutsbal tegen. Deze week scoorden we die zelf. De tweede helft was iets beter, we kregen meer controle op de wedstrijd, maar grote kansen bleven lang uit." Ravenstein-trainer Lars van Kan wist vooraf dat zijn ploeg de borst nat kon maken tegen WEC. "Dat het voor ons een hele pittige opgave zou worden wisten we. WEC behoort namelijk, in mijn ogen, tot de topploegen in deze sterke competitie. Vorig seizoen hebben ze niet voor niets lang meegestreden om de titel. Knap wat Bas daar neer heeft gezet, daar kan ik niets anders dan respect voor hebben." Na de winst op Boskant vorige week startte Ravenstein met vertrouwen aan de wedstrijd. "We begonnen aardig aan het duel, maar wisten onze kansen niet te verzilveren. Uit een corner maken zij de 1-0. In de rest van het duel waren wij de bovenliggende ploeg, maar misten we de scherpte voor het doel. We wisselen hele goede fases nog af met mindere fases. Wanneer we constanter worden kunnen we wellicht meer broodnodige punten pakken. We hebben een frisse en gretige groep, waarbij de jongens voor elkaar door het vuur gaan. Dat stemt mij tevreden, maar het is belangrijk dat er niet vergeten wordt om vanuit de discipline te voetballen. We gaan onverstoord door in ons ontwikkelproces. Niets moet, alles mag. We gaan zondag in ieder geval proberen weer te stunten in eigen huis tegen DVG."

Boxtel - NLC'03 2-0
NLC'03 liep tegen een terechte nederlaag aan in Boxtel. Trainer René van der Putten: "In de eerste helft zijn we afgetroefd op strijd en inzet en in die periode kwam Boxtel terecht op voorsprong. De tweede helft was wel beter, maar na de 2-0 was het over. Daarna nog wel wat kansjes gehad, maar overall terecht verloren."

Nulandia - Nijnsel 0-1
Nulandia is in de ogen van veel voetballiefhebbers dé titelkandidaat dit seizoen. De start van de ploeg van trainer Marc van Delft is echter niet goed. De Nulanders verloren met 0-1 van Nijnsel en zijn daardoor met nul punten hekkensluiter in de vierde klasse I. Wel moet gezegd worden dat ze pas twee wedstrijden hebben gespeeld. Nijnsel-trainer Tim de Wert vond dat zijn ploeg prima speelde. "Vanaf de eerste minuut was Nijnsel de bovenliggende partij. Vooral op het middenveld waren wij beter waardoor we met opkomende backs alle vrijheid kregen om voorzetten te geven en gevaarlijk te worden. Na eerder al twee 1 op 1 kansen te hebben gemist, kregen wij in de 36ste minuut een strafschop. Stefan Hulsen maakt hieruit ook de 0-1, tevens ruststand. In de tweede helft werden wij terug gedwongen. Nulandia wisselde drie keer en bracht veel lengte in. Ze kregen met het spelen van lange ballen ook een goede kans, maar die pakte onze keeper. Verder werd Nulandia niet echt gevaarlijk en waren de grootste kansen voor Nijnsel om voorsprong uit te bouwen. Daar gingen we echter zeer slordig mee om. Al met al een dikverdiende overwinning."

Herpinia - Cito 0-4