SIOL verloor thuis met 1-4 van Gassel. (archieffoto: Gerno de Haas)

4H: Drie rode kaarten bij HBV-SES; Heijen alleen aan kop in 4G

Voetbal 848 keer gelezen

SES, Estria en Hapse Boys hebben ook hun derde wedstrijd in de vierde klasse H in winst omgezet. SES versloeg met tien man HBV, dat zelf twee rode kaarten kreeg, met 0-2 en houdt op doelsaldo Estria (2-0 tegen Toxandria) en Hapse Boys (1-0 bij Festilent) onder zich. De Langenboomse formatie scoorde tot op heden al negen keer en incasseerden nog maar een tegendoelpunt. SIOL verloor voor het eerst dit kalenderjaar een thuiswedstrijd. Gassel was met 1-4 te sterk voor de Katwijkers. De Noord-Limburgse derby tussen Milsbeek en Achates werd gewonnen door de Ottersummers. FC Uden pakte de eerste zege, tegen Juliana Mill. In klasse 4G blijft Heijen met 9 uit 3 lijstaanvoerder na een thuisoverwinning op DEV-Arcen.

Niet de overwinning maar de rode kaarten waren onderwerp van gesprek op sportpark Calbroek. De warrig leidende scheidsrechter Bart de Bruin stuurde Bas Verlinden en Ralf Reinders met rood van het veld en ook Gijs Bens van SES moest voortijdig het veld verlaten. Verlinden en Reinders deden dat wegens harde overtredingen, Bens wegens natrappen. Supporters van beide clubs waren het er echter over eens dat in alle drie gevallen een gele kaart afdoende was geweest. De tien spelers van SES kenden niet alleen een overtal binnen de lijnen, maar waren in de tweede helft ook beter dan het Beerse negental. Jasper Nooijen (rebound) en Jari Lukassen (kopbal) zorgden voor een 0-2 zege.
Estria boekte een reguliere zege op Toxandria (2-0) door doelpunten van Jordy Hurkens -die al na twee minuten doel trof- en Roy Hurkens. Bastiaan Bulkens had de grootste kans voor Toxandria. Hij mikte bij een 1-0 stand op de paal. Door de overwinning is Estria medekoploper en speelt het volgende week een heuse topper tegen Hapse Boys, dat terecht maar moeizaam won bij Festilent (1-0) door een doelpunt van Emiel Jans.

Historische zege Gassel
Gassel boekte een verrassende 4-1 overwinning bij SIOL, dat voor het eerste dit kalenderjaar op het eigen kunstgrasveld verloor. "We hadden een totale offday", was de simpele conclusie van trainer Lucien Roeffen. Het zal Gassel weinig deren. De promovendus boekte de eerste overwinning in de vierde klasse ooit door doelpunten van Paul Cornelissen en drie van Cas van Houtum (2). Tim Driessen scoorde bij 0-4 nog tegen.
De Noord-Limburgse derby tussen Milsbeek en Achates eindigde in een 0-3 overwinning voor de Ottersummers. Invaller JP ten Haaf maakte de 0-1. Teun Lemmen en Jelle Hendriks tilden de stand die in de tweede helft naar 0-3. DSV won bij Achilles Reek met 2-4. Tinus v/d Wijst maakte nog wel de 1-0, maar DSV kwam sterk terug en kwam via Luuk Ruhl en Jarvi Janssen (beiden tweemaal) op een 1-4 voorsprong na een dik uur spelen. Romano Oomen mocht vlak voor tijd nog wat terugdoen voor Achilles. FC Uden was met 1-0 te sterk voor Juliana Mill. Tom Laagland maakte de enige goal vanaf de stip. De Udenaren speelden bijna een uur met tien man na een rode kaart voor Christiaan Schulz.

4G: Heijen alleen aan kop
In de vierde klasse G staat Heijen na drie speelronden alleen aan kop. De ploeg van trainer Peter ten Haaf zegevierde in de topper tegen DEV-Arcen met 3-0. Dirk Schonenberg, Boyd Kessels en Maarten van der Burg waren trefzeker voor Heijen. "Een terechte overwinning, want we zijn de hele wedstrijd de betere geweest en in de eerste helft werd een doelpunt van Maarten ook nog onterecht afgekeurd voor buitenspel", keek Ten Haaf terug.