Prinses Irene-trainer William van der Steen.
Prinses Irene-trainer William van der Steen. Foto: Peter Kuijpers

1C: Eerste winst Prinses Irene, HVCH blijft verliezen, TOP en Rhode spelen gelijk

Voetbal 139 keer gelezen

HVCH is na drie speelronden de enige ploeg in de eerste klasse C zonder punten. Prinses Irene weet na deze zondag wel wat winnen in de eerste klasse is. FC Tilburg werd met 1-0 aan de kant gezet. TOP (uit bij Alverna) en Rhode (op bezoek bij Best Vooruit) speelden gelijk.

Prinses Irene-trainer William van der Steen vond dat zijn ploeg in het duel met FC Tilburg de drie punten het meest verdiende. "Zowel qua veldspel als qua kansen waren wij bovenliggend. Een terechte overwinning dus, maar een beetje geluk ontbrak ook niet. Een minuut of vijf voor tijd miste FC Tilburg namelijk een enorme kans. Maar al met al hebben we het vandaag goed gedaan." Het was Tim van den Brand die na zo'n half uur spelen op mooie wijze zijn ploeg op voorsprong schoot. Het leverde drie punten op. "Onze eerste punten en die zijn belangrijk als we naar de stand kijken. Je moet toch punten bij elkaar sprokkelen om zo op de ranglijst niet achter te blijven."

Alverna - TOP 2-2
TOP hield aan het uitduel bij Alverna een punt over. Trainer Chris van den Dungen baalde dat zijn ploeg na een 1-2 voorsprong het karwei niet afmaakte. "We hadden op 1-3 of 1-4 moeten komen, dan was de wedstrijd beslist geweest. Maar aan de andere kant viel vervolgens de gelijkmaker. Alverna is geen slechte ploeg en een gelijkspel is geen schande, maar er zat meer in. Zo misten wij vlak voor tijd nog een enorme kans, maar Alverna was ook heel dicht bij de 3-2." Van den Dungen merkte dat het vandaag op meerdere fronten tegenzat. "We hebben een ploeg met veel aanvallende kwaliteiten. Dan is het jammer dat we als ploeg opnieuw goals weggeven. En ook zat de scheidsrechter niet mee. Om een voorbeeld te noemen: Aram Pusters schoot bijna vanaf de achterlijn op doel en die vloog er schitterend in: 1-3. De grensrechter vlagt echter en de scheidsrechter gaat mee met dat oordeel. De bal werd niet met buitenkant voet geschoten en kon dus onmogelijk over de achterlijn zijn geweest." Een andere goal van Pusters telde overigens wel: de 1-2. De 0-1 kwam op naam van Stefano Verburg.

Nemelaer - HVCH 2-1
HVCH liep op bezoek bij Nemelaer tegen de derde nederlaag op rij aan. "Een zure nederlaag tegen een sterke tegenstander. We kwamen via Lars van Lee op voorsprong, maar in drie minuten gaven we die weer uit handen. Ik denk dat een gelijkspel de verhoudingen juist had weergegeven. In deze fase valt het ook net verkeerd. Komende week tegen Best Vooruit zullen we het tij moeten keren."

Best Vooruit - Rhode 1-1
Rhode heeft knap een punt gepakt bij Best Vooruit. Knap omdat de ploeg al na zo'n tien minuten in de tweede helft met tien man verder moest. Martijn van Boerdonk maakte een overtreding en kreeg zijn tweede gele kaart. In de eerste helft maakte hij wat ongelukkig hands en de daaropvolgende penalty werd door Robin Buiks afgerond. Een kleine 10 minuten na de 1-0 kwam Rhode terug in de wedstrijd. Ook hier leverde een wat makkelijk gegeven penalty een doelpunt op. Roel Smeets maakte vanaf de strafschopstip geen fout. Trainer Theo van Lieshout is tevreden met de start van zijn ploeg. "We passen ons als nieuwkomer vrij aardig aan aan dit niveau. Tactisch moeten we soms wel wat bijschakelen, maar voetballend en qua inzet doen we leuk mee. We hebben er vertrouwen in dat we ons dit seizoen gaan handhaven."

Eerste klasse C:
Alverna - TOP 2-2
Woezik - Oirschot Vooruit 1-1
Prinses Irene - FC Tilburg 1-0
Nemelaer - HVCH 2-1
Best Vooruit - Rhode 1-1
Leones - Brabantia 2-1
SC 't Zand - Juliana'31 2-2

1. Woezik 3-7
2. Nemelaer 3-6
3. Juliana'31 3-5
4. Leones 3-5
5. Oirschot Vooruit 3-5
6. TOP 3-5
7. Rhode 3-4
8. Alverna 3-4
9. SC 't Zand 3-4
10. FC Tilburg 3-3
11. Brabantia 3-3
12. Prinses Irene 3-3
13. Best Vooruit 3-2
14. HVCH 3-0

HVCH - Best Vooruit
TOP - Leones
Rhode - Prinses Irene
Oirschot Vooruit - SC 't Zand
Brabantia - Nemelaer
FC Tilburg - Woezik
Juliana'31 - Alverna

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant