Ingezonden brief.
Ingezonden brief. Foto: Martijn Schwillens
ingezonden brief

"Afval, een bron van ergernis!"

Algemeen 501 keer gelezen

INGEZONDEN BRIEF | Hieronder een ingezonden brief van de VVD fractie Boxmeer.

Scheiden van afval en je leefomgeving schoon houden. Dat is iets waar de inwoners van Boxmeer al jaren van laten zien dat ze dat prima kunnen. Goed gedrag, dat moet beloond worden toch?

Maar niets is minder waar.

Een extra 12% op de afvalstoffenheffing (vanwege verhoogde kosten voor afvalverwerking, dit ligt helaas buiten de macht van de gemeente), afvalbakken die propvol zitten, kledingcontainers met hetzelfde probleem en ook nog eens extra betalen voor het zelf wegbrengen van groen. Wel 7,50 euro per kuub.

Wat is er eigenlijk overgebleven van de service vanuit de Gemeente?

De bladmanden zijn weg. Tsja, dat gaat natuurlijk weer overvolle groenbakken geven.

Een Raad die de wethouder opdraagt om de extra 7,50 euro voor een kuub groenafval weg te halen uit de begroting van het samenwerkingsverband regionale afvalinzameling (BCA). Helaas is hem dat niet gelukt. Goh, tel uit je winst. Vooral in kuubs die nu niet meer belanden waar ze zouden moeten belanden.

En wat te denken van de afvalbakken. Er zijn er al veel minder, maar als die niet voldoende geleegd worden, krijg je precies wat we nu zien. Rommel naast de bakken in plaats van erin. Dat lok je op deze manier toch ook uit. Van inwoners uit het centrum krijgt de VVD foto's toegestuurd van de wanorde. Ondernemers en inwoners doen hun uiterste best om het op orde te houden, maar als er niet voldoende geleegd wordt, dan belandt het ernaast. Wat een visitekaartje voor het centrum!

En waar is al het toezicht hierop gebleven? Want helaas zijn er ook mensen die misbruik maken van de bakken en hun huisvuil gewoon ergens dumpen, bijvoorbeeld naast de kledingcontainers en prullenbakken. Ook hier kun je de BOA-capaciteit prima voor gebruiken.

Dit kun je toch niet van een wijkagent verwachten?

Kortom, de omgekeerde wereld in Boxmeer. Je doet je best en je wordt gestraft. Extra betalen in plaats van extra service. College, laat de goedwillende burger niet opdraaien voor zaken die je gewoon kunt regelen. Houd Boxmeer schoon en stel je prioriteiten scherper op dat waar de mensen echt behoefte aan hebben!

VVD fractie Boxmeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant