FAST start met vijfsetter

Sport 116 keer gelezen

GENNEP | Eind goed, al goed! Eredivisionist FAST zat zaterdagavond na twee sets op rozen, maar moest toch in de barrage nadat promovendus Apollo 8 terugkwam tot 2-2. Na de 3-2 overwinning (25-21, 25-20, 22-25, 18-25 en 15-8) werd de terugval vergeten. Het vernieuwde FAST was tevreden met de eerste twee punten.

In de goed gevulde sporthal Pica Mare vertoonde het team van trainer Harmen Bijsterbosch een lichte plankenkoorts. Apollo, de debutant in de Eredivisie maakte daar gretig gebruik van, en hield FAST aanvankelijk op achterstand Mede door de grote servicedruk bij het team uit Sint Anthonis en Gennep sloop de uitploeg dichterbij. De eerste voorsprong werd genoteerd bij 9-8. FAST trok door en won de set met 25-20. Ook in de tweede set brak het verzet van de bezoeksters uit Borne bij 10-10. Het verschil werd bij het naderen van de big points gemaakt, en binnen het uur was de tweede set ook voor FAST (25-20).

De omzettingen die de Apollo-coaches, de broers Thijs en Bart Oosting doorvoerden, oogstten resultaat. Waar FAST de bezoeksters in de eerste twee sets steeds achterhaalde, kon Apollo nu verder weg lopen. Een licht herstel ten spijt stond FAST met 22-25 de setwinst af. Na de 18-25 in de vierde set trok Apollo de stand gelijk.
In de finale vijfde set hielden beide team elkaar tot 4-4 in evenwicht. Vanaf dat moment werd de servicedruk en scoringsdrift van de aanvalsters weer het wapen waarmee FAST Apollo 8 op de knieën kreeg. Uiteindelijk werd het 15-8 en eiste FAST de twee punten op.
Trainer Harmen Bijsterbosch was blij met het herstel van zijn team in de vijfde set. "We hadden wat spanning in het begin van de eerste set maar stelden daar later veel servicedruk tegenover. Er ontstond paniek in de derde set na de omzetting bij Apollo. Vanaf toen misten we de rust, maar gelukkig herstelden we ons in de vijfde set."