"Honden- en kattenpoep grote ergernis" | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Zo hoort het! Volgens veel inwoners van het Land van Cuijk.
Zo hoort het! Volgens veel inwoners van het Land van Cuijk. (Foto: )

"Honden- en kattenpoep grote ergernis"

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Honden- en kattenpoep is een grote ergernis van veel inwoners van het Land van Cuijk. Maar liefst negentig procent van de respondenten van de raadpleging van TopOnderzoek geeft aan zich hieraan te storen.

Door: Aileen van Tilburg

Een persoon laat weten vooral last te hebben van katten: "Die laten mensen gewoon buiten lopen. Ik wens geen last te hebben van andermans dieren."

Belasting
Zo'n 45 procent van de deelnemers van de raadpleging geeft aan dat er belasting geheven zou moeten worden op honden én katten. Op dit moment wordt dat alleen in de gemeente Grave gedaan. Daar betalen hondenbezitters 59,64 euro per jaar voor één hond, 89,40 euro voor twee honden en 119,28 euro voor drie honden. In de overige gemeenten in het Land van Cuijk wordt geen hondenbelasting geheven.

39 procent van de respondenten vindt dat er ook geen honden- en of kattenbelasting moet komen. "Als er dan toch belasting geheven wordt, dan moet het ook gebruikt worden voor voorzieningen die bedoeld zijn voor de honden en katten. Denk hierbij aan een afgeschermd losloopgebied, meer prullenbakken langs de weg voor het deponeren van de poepzakjes en bijvoorbeeld een losloopgebied", schrijft iemand.

Oplossing
Een oplossing voor de honden- en kattenpoep ergernissen hebben de respondenten ook (68 procent): beter controleren, handhaven én beboeten.

Opmerkelijk is dat ruim dertig procent van de respondenten zelf aangeeft de ontlasting van hun huisdier niet op te ruimen. Een kleine meerderheid zegt dat wel te doen. "Mijn katten poepen altijd in mijn eigen tuin", zegt iemand.

Alle uitkomsten van de raadpleging zijn na te lezen op www.tiplandvancuijk.nl.

TipLandvanCuijk
Wil jij ook je mening geven over interessante vraagstukken die betrekking hebben op het Land van Cuijk? Schrijf je dan snel in voor het burgerpanel van De Maas Driehoek en Toponderzoek op
www.tiplandvancuijk.nl. Iedereen van zestien jaar of ouder die woont of werkt in een van de gemeenten in het Land van Cuijk mag meedoen. Deelname is anoniem.

TipLandvanCuijk is een samenwerking tussen onderzoeksbureau TopOnderzoek en nieuwsblad De Maas Driehoek.

Meer berichten