SIOL gaat na twee nederlagen op rij op bezoek bij Achates. (foto: Gerno de Haas)
SIOL gaat na twee nederlagen op rij op bezoek bij Achates. (foto: Gerno de Haas)

4H: 'Gaan er alles aan doen om ook na zondag bovenaan te staan'

Voetbal 335 keer gelezen

HAPS | Na drie speelronden kent de vierde klasse H drie koplopers. De kans dat dat na zondag nog zo is, is klein, want in Haps staat de topper tussen Hapse Boys en Estria op het programma. "Zondag wordt voor ons een mooie test", weet Estria-trainer Ivo Rossen op voorhand. Die andere koploper, SES, speelt in Langenboom de derby tegen Festilent. De ambitieuze Zeelanders zijn nog puntloos en moeten eigenlijk winnen om niet al zo vroeg in het seizoen op een onoverbrugbare achterstand te komen.

"Onze seizoenstart is zeker goed, maar tevreden ben ik nog niet. Daar is het seizoen nog te kort voor bezig. Er zijn nog genoeg verbeterpunten. We gaan in Haps gewoon ons eigen spelletje proberen te spelen en we zullen er alles aan doen om ook na zondag nog bovenaan te staan. Het wordt hoe dan ook een mooie pot", vertelt Rossen, die aangeeft dat zijn blessure aan de beterende hand is. "Maar het zal nog wel enkele weken duren voordat ik weer mee kan doen."
Hapse Boys is op papier favoriet voor het treffen met Estria. De ploeg van trainer Michel Kuijpers won tot op heden -net als Estria- drie keer. HBV en Festilent werden met minimale cijfers geklopt (beide keren 1-0). Tegen SIOL was het erg overtuigend en werd het 3-1. Estria was in de openingsduels te sterk voor Milsbeek, Toxandria en FC Uden. Opvallend is dat beide ploegen kunnen bogen op een goede defensie. Datzelfde geldt voor SES, dat eveneens nog maar een goal hoefde te incasseren en zelf al acht keer doel trof. Festilent verloor tweemaal (treffen met Gassel werd afgelast) en staat samen met HBV onderaan. De clash in Langenboom is op papier een topper, maar bij verlies haakt Festilent voorlopig af in de strijd om promotie. En dat zou een fikse streep door de rekening zijn in Zeeland.

Programma vierde klasse H:
Achates  -     SIOL     
DSV    -     HBV     
VV Gassel    -     FC Uden     
Hapse Boys    -     Estria     
Juliana Mill    -     Achilles Reek     
SES    -     Festilent     
Toxandria    -     SV Milsbeek    

Stand vierde klasse H:
1. SES 3-9
2. Hapse Boys 3-9
3. Estria 3-9
4. DSV 2-4
5. Achates 3-4
6. Gassel 2-3
7. Juliana Mill 2-3
8. Toxandria 3-3 
9. Achilles Reek 3-3 
10. SV Milsbeek 3-3
11. FC Uden 3-3
12. SIOL 3-3
13. Festilent 2-0
14. HBV 3-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant