Trainer Dennis Kroes van De Zwaluw beloofde zijn spelers '1 krat per punt'.

5F: De Zwaluw wint derby, GVV'57 toont karakter in Merselo

Voetbal 627 keer gelezen

MERSELO/BEUGEN | GVV'57 heeft de koppositie in de vijfde klasse F met succes verdedigd. De Gravenaars keken bij rust tegen een 2-0 achterstand aan tegen Merselo, maar bogen die om naar een 2-3 overwinning. Ook De Zwaluw leek na de eerste 45 minuten op weg naar de eerste nederlaag van dit seizoen bij buurman VIOS'38. De ploeg van trainer Dennis Kroes toonde veerkracht en won uiteindelijk met 2-3. Alleen SCV'58 (5-0 tegen Menos) lijkt in het spoor van GVV'57 en De Zwaluw te kunnen blijven.

GVV'57 blijft verbazen door ook de vierde wedstrijd van dit seizoen te winnen. Ditmaal was de formatie van trainer Ashley Bonnikhorst met 2-3 te sterk voor Merselo, dat bij rust met 2-0 leidde. Aldair Rodrigues, Pepijn van Delden en Lamin Barrow maakten de Graafse doelpunten. "De eerst helft waren we slap en onzorgvuldig. Merselo speelde volle druk vooruit en creëerde veel mogelijkheden. In de helft waren wij de bovenliggende ploeg en creëerden we de kansen, waarbij Merselo teruggedrukt werd", oordeelde Bonnikhorst. "Een knappe zege. De groep heeft zich goed hersteld na rust."
De burentwist tussen VIOS'38 en De Zwaluw leek in eerste instantie een Beugense overwinning op te gaan leveren. Bryan Jochijms maakte de vroege 1-0 en doelman Stijn Jansen voorkwam een tweede tegengoal door een inzet van Dennis Jenniskens te stoppen. Ook voorkwam de paal een grotere achterstand voor de Oeffeltenaren, die op gelukkige wijze op 1-1 kwamen. Guus Jansen tikte de bal achter zijn eigen doelman. Jenniskens maakte echter alweer snel 2-1 voor VIOS. "De eerste helft was van onze kant heel slecht. Gelukkig zijn we blijven knokken. De tweede helft was een stuk beter en wisten we veel kansen te creëren", aldus Kroes. Boyd van Sambeek (rebound) en Rick Maassen bezorgden De Zwaluw de derbywinst.

Ruime zege SCV'58 en Astrantia
SCV'58 kan vooralsnog als enige GVV'57 en De Zwaluw volgen. De Velpenaren wonnen in Landhorst met 5-0 van hekkenlsuiter Menos en staan nu derde met zeven punten uit drie wedstrijden. Qua verliespunten staat Astrantia vierde na een gemakkelijke zege (4-1) tegen SVS. Tim Sengers, Wim Broeks, Bram Goossens en Hans Kroon draaiden een 0-1 achterstand om. Jules de Boer (foto) had met twee assists een flink aandeel in de driepunter. De zogeheten 'Maasderby' tussen Sambeek en HRC'27 werd door de gastclub met 2-4 gewonnen. Ook DWSH'18 en Holthees-Smakt kwamen tot winst.

14. Menos 4-0

Jules de Boer had met twee assists een belangrijk aandeel in de overwinning van Astrantia. (foto: Marieke Lemmen)