Boekel Sport moest in de slotfase voor een pingel alsnog buigen
Boekel Sport moest in de slotfase voor een pingel alsnog buigen Foto: Piet van Vorstenbosch

3D: FC Schadewijk pakt drie punten bij Volkel, Ulysses wint knap van Excellent

Voetbal 298 keer gelezen

FC Schadewijk won verrassend bij kampioenskandidaat Volkel, Handel lijkt even de weg kwijt en verloor van machtig Olympia'18. Avanti'31 vertrok met een puntje bij Boekel Sport. Nooit Gedacht heeft eindelijk het goede spoor gevonden en bond ook Schijndel aan de zegekar. Twee historische zeges in de derde klasse van Ulysses en FC Schadewijk. Joey Schuurmans werd vandaag gehuldigd voor zijn 100 doelpunten voor Margriet.

Trainer Fabian Krebbers is nog steeds verbaasd wat zijn team allemaal kan. Vanmiddag won Vitesse'08 met 4-0 van het bezoekende Constantia. Al na twee minuten was het raak door een treffer van Rob Janssen. En Gijs Diebels bepaalde al na een half uur de 2-0 ruststand. Het was een gelopen race voor de ploeg uit Gennep. Jessy Wolf en Björn Hendriks (slotfase) bepaalden de overtuigende 4-0 eindstand. Trainer Niek Hermans was duidelijk: "Wij speelden een hele magere wedstrijd. We hadden geluk dat de score niet verder uitliep." Duidelijk taal van de trainer van Constantia.

Boekel Sport - Avanti'31 (Piet van Vorstenbosch)

Boekel Sport – Avanti'31 3-3
Een gelijkspel waar beiden vrede mee konden hebben. Voor rust een sterker Avanti'31 dat een 1-0 achterstand, doelpunt Niek Schuijers, omboog door Fabian Koenen naar 1-1 en Sam Habraken bepaalde de 1-2 ruststand. Direct na rust was het Noud van Stiphout die Boekel Sport langs de bezoekers uit Schijndel schoot. Drie minuten later kwamen de Boekelaren zelfs op voorsprong door een treffer van Tim Schuijers: 3-2. In de 70e minuut ging de bal op de stip wegens duwen binnen of buiten de zestien, daarover bestond nogal wat discussie. Uiteindelijk kwam de bal op elf meter van de Boekelse doelman te liggen en scoorde Geert van Heeswijk de verdiende gelijkmaker, dat weer wel.

Volkel – FC Schadewijk 0-1
Volkel zit weer in de hoek waar de bekende klappen. De ploeg sukkelt met de vorm en verloor verrassend van FC Schadewijk. De wedstrijd die wat later begon door commerciële dingen voorafgaande aan de aftrap. Hierna was het tijd voor de wedstrijd die eigenlijk geen moment boeide. Volkel begon zonder Robin van Cuijk en Luuk van den Elzen gehandicapt aan de wedstrijd en vlak voor rust moest ook nog eens Thijmen de Ruijter uitvallen. Voor hem kwam Rick van Amsterdam. Volkel had het er maar moeilijk mee en kwam amper in haar spel. In de 35e minuut viel de verdiende 0-1 voor Schadewijk. Tom Liemburg krulde de bal in de bovenhoek en liet Tomek Kuijpers kansloos. Na rust kwam Bodie Jilesen in de ploeg voor Job van Oort en zagen de Volkel getrouwen een feller Volkel dat probeerde het tempo van de wedstrijd te bepalen zonder dat er echt kansen kwamen. Schadewijk probeerde het spel zoveel mogelijk te ontregelen door vertragingstactieken, maar had wel de beste mogelijkheid in de tweede helft toen bij een uitval Danny Laukes de paal raakte. Er was nog een kopbal van Justin Damen namens Volkel die over ging. De eerste winst voor het team van trainer Gaby Kuijpers was een feit en ook de eerste winst in de derde klasse ooit. Dus ook net als Ulysses een historische zege.

Handel - Olympia'18 (Bas Delheij)

Handel – Olympia'18 1-6
Het was volgens trainer Wil Beijer thuisclub Handel die het de bezoekers uit Boxmeer in de eerste 25 minuten bijzonder lastig maakte. Toch was het Douwe Zwaan die de score namens Olympia'18 opende. De ploeg van Beijer werd helemaal in het zadel geholpen met een eigen treffer van Handel naar 0-2 , maar zag de gastheren toch de 1-2 ruststand realiseren via een strafschop van Peter van den Bosch. Na rust maakte Douwe Zwaan snel een einde aan alle Handelse illusies door drie maal te scoren (Hattrick + 1) Levie Meulensteen maakte met zijn treffer het half dozijn vol naar 1-6. Wil Beijer: "Ik ben tevreden buiten die eerste 20 minuten toen lieten we ons door hen enthousiasme de wil opleggen Later hebben we dat goed hersteld."

Ulysses – Excellent 2-1
Een historische zege heet dat dan. Het Megense Ulysses heeft zich goed hersteld van de grote 8-1 nederlaag bij Olympia'18. Na een 0-0 ruststand was het Willem Brouwer die voor 1-0 zorg droeg en het zelfs 2-0 werd door Paul van Lith die van elf meter mocht aanleggen. Twintig minuten voor tijd kreeg Ulysses doelman Sven Rietveld de rode kaart en werd het nog knap spannend. Maar verder dan 2-1 door Timo Cornelissen kwam het niet. Trainer John Janssen was verre van tevreden: "Meer dan voldoende kansen gecreëerd om meer dan één goal te maken. Krijgen zelf twee goals tegen door een ingooi en uit een ingooi van ons ontstaat een penalty. Onnodige nederlaag."

Nooit Gedacht – Schijndel 3-0
Een regelmatige, maar wel verdiende zege van Nooit Gedacht waar de geest uit de fles lijkt te zijn. Na de 0-3 winst vorige week op Constantia moeste er vandaag Schijndel met dezelfde score aan geloven. Al in de zevende minuut konden de Geffense armen de hoogte in na een gekopt doelpunt door Danny Strik. De Geffenaren beheerste de wedstrijd. In de 62e minuut kwam JO 19-1 junior Tim Bissels in het veld. Een minuut later gaf hij een voorzet aan Bob Dielissen één op één kwam met de Schijndelse doelman en de 2-0 scoorde. Bissels werd de revelatie van de wedstrijd  want een kwartier voor tijd was hij persoonlijk de maker van de 3-0 eindstand nadat Frank van Herpen de jongeling vrij voor het Schijndelse doel parkeerde. Trainer Arno Methorst: "Vanzelfsprekend ben ik tevreden. Ik zie het team met de week groeien en de teamgeest toenemen."

Margriet – MULO
Joey Schuurmans werd vandaag gehuldigd voorafgaande aan de wedstrijd voor zijn 100 treffers voor Margriet. Knappe prestatie en uitgesproken vandaag in het duel tegen laagvlieger MULO kwamen er nog eens drie bij. De ruststand aan de Amstelhoef was al 2-0 voor Margriet en tweemaal was Schuurmans de schutter. Na rust maakte Morris Landman (die prima de nog een paar weken geblesseerde Kay van de Haterd verving) er 3-0 van. De 4-0 en 5-0 einstand waren doelpunten van Mitch Pennings en Schuurmans, waar laatste zijn 'valse' hattrick voltooide.