Het eerste elftal van SDDL.
Het eerste elftal van SDDL.
video

4I: Avesteyn op stoom, Nulandia nog puntloos, SDDL wint derby van Herpinia

Voetbal 127 keer gelezen

Avesteyn kent een uitstekende seizoensstart in de vierde klasse I met vier overwinningen op rij. Nulandia weet nog niet wat winnen is en ging voor de derde keer op rij onderuit. De derby tussen SDDL en Herpinia was een prooi voor de Demenaren.

SDDL - Herpinia 3-1
Rick Staassen opende de score bij Herpinia en daarna was het wachten op de 0-2. Die tweede Herpense goal viel niet, waarna Jordy de Looijer na een goede actie de stand gelijk trok en de ruststand op 1-1 bepaalde. De tweede helft ging gelijk op en het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Nadat Kevin Bens een bal veroverde en Frenk Zegers inspeelde, was hij het die Ties Klievink voor het doel zette: 2-1. Herpinia vond dat het daarna recht had op een strafschop, maar die werd niet gegeven. In de slotminuut was het invaller Marijn Maas die voor de beslissing zorgde: 3-1. "Een gelijkspel was terecht geweest", vond Herpinia-trainer Frank Kusters. Rechtsback Kevin Bens van SDDL was uiteraard zeer tevreden met de winst. "Zo'n wedstrijd brengt altijd iets extra's. Er stond veel volk langs de lijn en we zijn heel blij met de drie punten. We draaien nu goed mee in deze klasse en gaan door keihard te werken voor het hoogst haalbare."

Cito - Vorstenbossche Boys 5-1
Cito won vorige week met 0-4 bij Herpinia en haalde vandaag uit tegen Vorstenbossche Boys: 5-1. Volgens Ertan Metin -die de geschorste trainer Yavuz Demirci vervangt- was het vooral de eerste helft eenrichtingsverkeer. Dat vond Ruud Fleskens -trainer van Vorstenbossche Boys ook- maar hij vond dat zijn ploeg na iets meer dan een half uur werd benadeeld. Een vrije trap van Marvin van Heeswijk leek namelijk achter de lijn te zijn geland, maar de scheidsrechter zag er geen doelpunt in. "De bal stuiterde van de lat over de achterlijn. Helaas kon de scheidsrechter dat niet constateren." De twee goals van Cito voor rust telden wel. In het eerste kwartier na rust zette Vorstenbossche Boys de tegenstander onder druk en volgde de verdiende 2-1 van Willem van der Zanden (een mooie omhaal). "De 2-2 hing in de lucht, maar na de 3-1 was het verzet gebroken", concludeerde Fleskens. "Jammer, er zat misschien een gelijkspel in." Bij Cito scoorde Enis Genc twee keer, de andere goals kwamen op naam van Ridvan Celebi, Murat Korkmaz en Serkan Ordu.

Boskant - Boxtel 3-2
De eerste driepunter van Boskant dit seizoen is een feit. Door goals van Emiel van den Elsen (1-0), Rens van de Wijdeven (2-1) en Jim van der Zanden eindigde de wedstrijd tegen Boxtel in 3-2. Trainer Mayk van Driel: "Een wedstrijd met veel strijd waarin wij lieten zien echt te willen winnen."

Nijnsel - WEC 3-2
Nijnsel is door de 3-2 overwinning op WEC gelijk gekomen met die ploeg. WEC-trainer Bas van de Veerdonk vond dat gezien de eerste helft waarin zijn ploeg te weinig afdwong, de nederlaag terecht was. "Wij moeten leren van de momenten waarop we onder druk gezet worden." Nijnsel kwam al na zo'n acht minuten spelen op 1-0 door Rick van der Vleuten. Op dat moment was de ploeg van trainer Tim de Wert veel beter dan WEC. Toch viel ruim tien minuten later de 1-1. Yoeri Verbakel knalde een vrije trap knap binnen. Nijnsel bleef echter druk zetten en kwam terecht opnieuw op voorsprong. Van der Vleuten maakte zijn tweede van de middag. WEC mocht van geluk spreken dat tot aan het rustsignaal de thuisploeg niet nog een keer scoorde. In de tweede helft kwam WEC beter in het spel. Al snel werd het 2-2 na een goede actie van Steef Rovers. Vervolgens was het hard werken voor beide ploegen. WEC was niet bij machte om het Nijnsel echt moeilijk te maken. Het was Stefan Hulsen die na zo'n 70 minuten de beslissende goal maakte. De Wert: "In de tweede helft trokken we op karakter de wedstrijd over de streep."

Avesteyn - Nulandia 4-0
Nulandia had plannen voor het duel met koploper Avesteyn, maar die konden na zeven minuten al de prullenbak in. Wessel van der Heijden haalde namelijk een doorgebroken tegenstander neer en kreeg rood. Avesteyn kwam bovendien vanaf de strafschopstip op 1-0. Het was vervolgens lang wachten op de 2-0. "Daarna was het over en liepen we uit naar 4-0. Een overwinning op een goede ploeg die nog heel veel punten gaat halen", zegt Avesteyn-trainer Hugo van de Sande, die Rick Visser, Joost van Vugt (twee) en Joost Goijaarts zag scoren. Nulandia-trainer Marc van Delft baalde van de derde nederlaag op rij. "De vroege penalty was terecht, maar een rode kaart was zwaar bestraft. Maar ook met tien man probeerden we eruit te komen. We kregen meerdere grote kansen, maar hebben ons niet beloond. Deze 4-0 is een flinke zeperd, want met een beetje meer scherpte had het er anders uitgezien. We moeten wat slimmer worden en beter omgaan met de kansen. Helaas is de competitiestart slecht te noemen, we hadden er meer van verwacht."

NLC'03 - SCMH 1-1
De 1-1 eindstand bij NLC'03 en SCMH was volgens trainer René van der Putten van de thuisploeg een terechte uitslag. "De eerste helft hadden we niets in te brengen en kwamen we terecht op achterstand door een fout van de doelman. De tweede helft was heel anders en kwamen we door Wouter Bijl terecht op 1-1. Daarna hebben we nog wat kansjes gehad om te winnen." SCMH-trainer Fred Donkers vond dat zijn ploeg misschien iets te weinig kreeg met een punt. "In de eerste helft hadden we het duel op slot moeten gooien gezien de kansen die we kregen. Maar zoals zo vaak in de voetballerij: als je niet scoort krijg je de deksel op de neus. Maar al met al gezien de gehele wedstrijd wel een terechte uitslag." Bij SCMH scoorde Bram Lomans.

Ravenstein - DVG 1-3
Ravenstein-trainer Lars van Kan vond dat zijn ploeg de eerste 70 minuten de bovenliggende partij was. "We kregen het echter niet voor elkaar om de vele kansen te promoveren tot doelpunt. Door een ongelukkig eigen doelpunt komen we een kwartier voor tijd op achterstand en geven we de wedstrijd volledig uit handen. In de laatste minuut heeft Chiel van Uden de eer nog gered met een prachtige uithaal. Chiel was vandaag ook de beste man van het veld."

Vierde klasse I:
SDDL - Herpinia 3-1
Cito - Vorstenbossche Boys 5-1
Boskant - Boxtel 3-2
Nijnsel - WEC 3-2
Avesteyn - Nulandia 4-0
NLC'03 - SCMH 1-1
Ravenstein - DVG 1-3

1. Avesteyn 4-12
2. SDDL 4-9
3. DVG 4-9
4. Cito 4-7
5. Boxtel 4-6
6. WEC 4-6
7. Nijnsel 4-6
8. Vorstenbossche Boys 4-6
9. SCMH 4-4
10. Boskant 4-4
11. NLC'03 4-4
12. Herpinia 3-3
13. Ravenstein 4-3
14. Nulandia 3-0

Vorstenbossche Boys - Avesteyn
SDDL - Boskant
SCMH - Nulandia
Herpinia - Ravenstein
Boxtel - WEC
Cito - Nijnsel
DVG - NLC'03

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant