VV Heijen is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De Noord-Limburgers staan bovenaan in de vierde klasse H. Rechts: trainer Peter ten Haaf. (foto: Bas Delhij)
VV Heijen is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De Noord-Limburgers staan bovenaan in de vierde klasse H. Rechts: trainer Peter ten Haaf. (foto: Bas Delhij)

'De doelstelling bij Heijen voor dit seizoen blijft handhaving'

Voetbal 443 keer gelezen

HEIJEN | Peter ten Haaf is in zijn element in Heijen. Na een moeilijke periode bij Achilles'29 heeft de oefenmeester uit Cuijk bij de vierdeklasser het plezier teruggevonden. Dat komt mede door de goede seizoenstart: negen punten uit vier duels. "Los van de mooie resultaten bevalt het me heel goed bij Heijen", vertelt Ten Haaf.

Door Martijn Schwillens

Ten Haaf ziet bij Heijen veel overeenkomsten met SIOL, de club die hij eerder drie jaar onder zijn hoede had. "Het Land van Cuijk en Noord-Limburg verschillen niet zoveel qua clubcultuur", legt hij uit. "De verenigingen zijn echt nog geworteld in hun dorp. Dat is zeker bij Heijen zo. Bij onze thuiswedstrijden komen aardig wat mensen kijken en er gaat ook behoorlijk wat publiek mee naar onze uitwedstrijden. We zijn dit jaar ingedeeld in een Limburgse klasse (4H). Die staat minder hoog aangeschreven dan de (Brabantse) vierde klasse G, maar de reistijden zijn een stuk korter geworden. De spelers hadden graag tegen Milsbeek en Achates gespeeld, maar voor de rest vindt iedereen het wel goed. Doelstelling is om dit seizoen niet in de degradatiezorgen te komen. De groep is afgelopen zomer redelijk bij elkaar gebleven en de volledige jeugd is overgekomen naar de selectie, dus we hebben een zeer jong team waar veel toekomst in zit. Uiteindelijk wil Heijen een stabiele vierdeklasser worden", verduidelijkt de 35-jarige coach. De hoge positie betekent volgens Ten Haaf dan ook niet dat de doelstelling anders wordt. "Handhaving blijft het doel, maar als we in de winterstop onze doelstelling kunnen bijstellen, dan graag."

'Echte' klus
Heijen is voor Ten Haaf de eerste echte klus op 'vreemde' bodem. "Ik liep al jaren bij SIOL rond toen ik er hoofdtrainer werd en ik voetbalde zelf in een van de lagere elftallen van Achilles'29 en was er werkzaam als scout bij de proftak toen ik gevraagd werd om het eerste elftal (vierde klasse, red.) te gaan trainen", zegt hij. "Bij Achilles liep het helaas niet zoals het moest lopen. Ik had al vijf maanden mijn salaris niet gehad, toen ik benaderd werd door Heijen en nog een andere club. Bovendien was er een boel onzekerheid over de toekomst van dat elftal. Veel spelers wilden weg."
Kort nadat bekend wordt dat hij naar Heijen zal vertrekken, stopt Ten Haaf in Groesbeek. Al snel klopt Kolping Dynamo (Nijmegen) bij hem aan. "Die waren zonder trainer komen te zitten, dus daar ben ik nog twee maanden interim-coach geweest. Dat was op persoonlijk vlak een mooie leerschool, want door mijn tijd bij Kolping deed ik meteen ervaring op om voor een volledig nieuwe spelersgroep te staan. Zoals deze zomer bij Heijen."

Vertrouwen
De selectie van Heijen bestaat uit 42 man. "Voor het eerste en tweede elftal samen", weet hij. "Net voor de beker heb ik de eerste selectie teruggebracht tot negentien man. De gretigheid spat ervan af. Vorig seizoen is Heijen er op miraculeuze wijze in gebleven en de spelers willen bewijzen dat Heijen mee kan in de vierde klasse. Veel van de jeugdspelers die zijn overgekomen, speelden vorig jaar ook al een aantal wedstrijden mee. Binnen het team en de staf is er veel vertrouwen voor het verdere verloop van dit seizoen."
Heijen gaat zondag op bezoek bij Meterik, dat net onder Heijen staat maar minder verliespunten heeft. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide ploegen. Het treffen tussen VVV'03 en Montagnards is zo vroeg deze jaargang al erg belangrijk in de strijd tegen degradatie. Beide teams hebben nog geen overwinning op zak.

Programma vierde klasse G:
America    -     SVEB     
EWC '46    -     BVV '27     
GFC '33    -     Stormvogels '28     
VV Hegelsom    -     FCV     
Meterik    -     VV Heijen     
SV Oostrum    -     DEV-Arcen     
VVV '03    -     Montagnards

Stand vierde klasse G:
1. FCV 4-10
2. GFC '33 4-10
3. DEV-Arcen 4-9
4. VV Heijen 4-9
5. Meterik 3-7
6. VV Hegelsom 4-7
7. Stormvogels '28 4-7
8. America 3-4
9. BVV '27 4-3
10. SV Oostrum 4-3
11. EWC '46 4-3
12. VVV '03 4-2
13. SVEB 4-1
14. Montagnards 4-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant