Ruwaard - RK DESO
video

Ruwaard overklast onthutsend zwak DESO

Voetbal 992 keer gelezen

OSS | Het is genieten voor de supporters van sv Ruwaard. Ze zagen de laatste seizoenen nederlaag na nederlaag, maar dit seizoen is het anders en durven de Ossenaren zelfs te dromen van bovenin mee te draaien in de vijfde klasse D. Tegen RK DESO was het vandaag in ieder geval goed wat de ploeg van trainer Ger Romeijnders liet zien. De stadsgenoot werd overklast en met 4-0 mochten de gasten zeker niet mopperen.

door Leon Voskamp

Ruwaard versterkte zich afgelopen zomer met meerdere spelers, waarvan vooral in de as de uitblinkers lopen. Laatste man Sjors Euser -ook inzetbaar als spits of keeper- is een oase van rust en brengt de vereiste ervaring. Op het middenveld (of centraal achterin) is de van Cito overgekomen Yasin Erdem een fysiek sterke stofzuiger. En aanvallend op het middenveld of zoals vandaag in de spits is Etiandro García Pimentel de beste speler. 19 jaar pas en overgekomen van OJC Rosmalen. Gezien zijn voetbalkwaliteiten na dit seizoen onhoudbaar voor de Ossenaren. Vooral in de eerste helft was Pimentel onhoudbaar voor de DESO-defensie. Het was sowieso bijzonder zwak wat de mannen van trainer Bas Boere lieten zien. Ze creëerden geen fatsoenlijke kans, op het middenveld werden ze overlopen en achterin was het erg matig. Ruwaard stond na 45 minuten al op een 3-0 voorsprong. Een keer scoorde Pimentel, twee keer was het Saboer Wardak die doelman Sneijder verschalkte.

Mindere tweede helft
Het spektakel van de eerste helft kreeg geen vervolg na rust. De meeste supporters -zo'n 150 in totaal- langs de lijn vermaakten zich met een potje bier, maar kregen het niet warm van het voetbal. Pas na zo'n 65 minuten was het Ruwaard dat opnieuw het initiatief nam. De 4-0 was een beauty. Na een aanval over meerdere schijven was het opnieuw Wardak die afrondde: 4-0. Het was dat Ruwaard -net als voor rust- de kansen niet afmaakte, anders had DESO een enorm pak slaag gekregen. Na het laatste fluitsignaal brak er een feestje los in de kleedkamer van de thuisploeg. "Wie stopt deze trein?", werd keihard geroepen. Dat is nog wat overdreven, maar deze winst geeft Ruwaard zeker vertrouwen.