SIOL en SES maakten er een spektakelstuk van in Katwijk. (foto: Gerno de Haas)

4H: Hapse Boys aan kop na puntverlies Estria en SES; Achates haalt uit bij FC Uden

Voetbal 1.191 keer gelezen

Hapse Boys is alleen koploper in de vierde klasse H na een 2-0 overwinning bij Achilles Reek. SES verspeelde in de slotminuut bij SIOL de zege (3-3), terwijl Estria bij Festilent op 2-2 bleef steken. DSV blijft vierde dankzij een uitoverwinning bij Gassel, maar heeft nu minder verliespunten dan de nummers twee en drie. Achates haalde fors uit bij FC Uden. Toxandria versloeg Juliana Mill, terwijl HBV in blessuretijd de eerste overwinning van het seizoen verspeelde tegen Milsbeek.

Hapse Boys had veel moeite met Achilles Reek, maar won uiteindelijk op karakter met 0-2. Aanvoerder Job Kemperman zorgde voor 0-1 vanaf de stip. Achilles was daarna de betere ploeg en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Wouter Peeters Weem rondde een Hapse counter af, waarna de drie punten en daarmee de koppositie op zak waren.
Estria kwam uit tegen Festilent al vroeg met tien man te staan na een rode kaart voor debutant Mo Khamal, maar wist toch een gelijkspel uit het vuur te slepen. Na een vroege 1-0 maakte Roy Hurkens gelijk en Moos van de Bijl scoorde 1-2. In blessuretijd ging Estria toch ten onder aan de Zeelandse druk: 2-2.
Die eerste plek dankt Hapse Boys aan het puntverlies van SES bij SIOL en het gelijkspel van Estria tegen Festilent. SES nam tot drie keer toe een voorsprong in Katwijk, waar SIOL veerkracht toonde. De gasten uit Langenboom stonden bij rust met 0-1 voor, maar kenden na de thee veel moeite met SIOL. Djavano Amanupunnio maakte de 1-1. Nadat Melvin van den Elzen SES weer op voorsprong had gezet, maakte Daniël Ilic direct 2-2. Met zijn tweede goal van de middag leek Gijs Bens zijn ploeg de winst te bezorgen, maar in de laatste minuut maakte Raphael Letemahulu vanaf de stip nog 3-3. Ilic kreeg daarna zelfs nog een kans op 4-3, maar SES-doelman Jon de Klein hield hem van scoren af. "Ik ben tevreden met het punt. Dat was ook verdiend", aldus SIOL-trainer Lucien Roeffen.

Ruime zege Achates, HBV dichtbij eerste winst
Achates verstevigde plek 5 dankzij een ruime overwinning bij FC Uden: 1-5. Al na vijftig minuten spelen stond de formatie van trainer Michel van de Venn met 0-5 voor. JP ten Haaf, Jeroey Lekatompessy, Giel Loeffen, Teun Lemmen (tweemaal) zorgden voor een riante tussenstand voordat Bryan van Schaijk namens FC Uden de eretreffer mocht maken.
Een slordig spelend Juliana Mill ging voor de derde week op rij onderuit. Ondanks een vroege voorsprong (Jelle Staal) en een gelukkig gelijkmaker (Julian Cuppen), won de gastclub uit Rijkevoort terecht. Jeroen Rongen, Bastian Bulkens en Ferre van Kraaij waren trefzeker namens Toxandria, dat door de 2-3 overwinning in Mill nu achtste staat.
HBV was 85 minuten lang de betere aan Milsbeek, maar de Beersenaren moesten toch genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Selim Sahinturk scoorde al vroeg 0-1. Vervolgens reeg HBV de kansen aan elkaar, maar bij rust stond het 'slechts' 1-1, omdat alleen Daan Klievink tot scoren kwam. Nadat Jeroen van Sonsbeek in de tweede helft de thuisploeg op 2-1 kopte, leek een Beerse zege in de maak. Jurre Berns besliste in de slotminuut echter anders.