Gökhan Balci keerde na blessureleed terug bij TOP.

1C: TOP wint overtuigend, vijfde nederlaag HVCH, Prinses Irene en Rhode pakken punt

Voetbal 828 keer gelezen

OSS/HEESCH | Het verschil tussen TOP en HVCH dit seizoen in de eerste klasse C is wel heel groot. Daar waar de Ossenaren gedeeld koploper zijn met elf punten uit vijf wedstrijden is HVCH nog puntloos. Ook de thuiswedstrijd tegen Juliana'31 ging verloren: 1-4.

TOP speelde volgens trainer Chris van den Dungen de beste wedstrijd van het seizoen. "We waren echt goed vandaag. Er waren geen zwakke plekken. Goed nieuws is ook de terugkeer van Gökhan Balci, een versterking voor het elftal." Het was Anwar Tuithof die na een kwartiertje spelen de score opende. Zeven minuten later was het alweer gelijk. De tweede voorsprong van TOP kwam in de 41ste minuut op het scorebord te staan. Stijn van den Broek verschalkte de keeper uit een lastige hoek. In de tweede helft was net als vorige week Mees Linders erg belangrijk. De middenvelder bracht de marge op twee nadat hij een voorzet van Tuithof binnenwerkte. Nemelaer kwam een kwartier voor tijd op 2-3, maar in de laatste 12 minuten zorgden Aram Pusters en Linders voor de 2-5 uitslag.

HVCH - Juliana'31 1-4
Juliana'31 is dit seizoen één van de titelkandidaten en maakte vandaag geen fout in Heesch. HVCH werd met 1-4 aan de kant gezet. Al vroeg in de wedstrijd opende Joey Wijnhoven namens de gasten de score. Binnen een minuut volgde het antwoord van Mustafa Seddiqi. HVCH baalde vervolgens dat het bij een discutabele actie geen penalty kreeg en daarmee Juliana'31 met tien man verder moest. De stand bleef dus 1-1 en in de tweede helft trokken de gasten de wedstrijd naar zich toe. Uitgerekend de kleinste man op het veld, Thijs Hendriks, kopte raak uit een corner. HVCH-trainer Maarten van Vugt: "Na de 1-2 weet je dat het moeilijk gaat worden." Diezelfde Hendriks maakten ook de 1-3. In de slotfase schoot Jeroen Meijers vanaf de strafschopstip de 1-4 binnen.

Brabantia - Rhode 0-0
Rhode hield aan het uitduel bij Brabantia een punt over. Een gelijkspel was volgens Rhode-trainer Theo van Lieshout terecht, maar de 0-0 had ook zomaar 2-2 kunnen zijn. "Het eerste kwartier creëerden we geen kansen. In het laatste half uur van de eerste helft kreeg Brabantia een paar grote kansen, maar onze keeper speelde uitstekend. De tweede helft was meer in evenwicht met de grootste kansen voor ons."

Prinses Irene - Alverna 2-2
Prinses Irene ging in de thuiswedstrijd tegen Alverna rusten met een 1-0 stand. Doelpuntenmakers was Wibe van Rooij. Vroeg in de tweede helft trok Max Ukusare de stand gelijk. Een kwartier voor tijd nam Alverna de leiding door Mats Hegman, maar in de slotfase sloeg de thuisploeg weer toe dankzij Douwe Herckenrath: 2-2. Trainer William van der Steen: "We moeten blij zijn met een punt tegen een goede ploeg die veel te laag op de ranglijst staat."