De Zwaluw won thuis van SVS.

5F: GVV'57 wint opnieuw, De Zwaluw, SCV'58 en Astrantia blijven in spoor

Voetbal 401 keer gelezen

GVV'57 heeft ook de vijfde wedstrijd in de vijfde klasse F gewonnen. De Gravenaars waren met 2-0 te sterk voor Holthees-Smakt. De Zwaluw en SCV'58 handhaafden zich in de top-3 dankzij gemakkelijke thuisoverwinningen op respectievelijk SVS Stevensbeek en Fiducia. Het nog ongeslagen Astrantia is op basis van verliespunten vierde na een 2-3 overwinning in Merselo. DWSH'18 ging thuis onderuit tegen Elsendorp. VIOS'38 kende weinig problemen met Sambeek.

GVV'57 klopte Holthees-Smakt met 2-0 door doelpunten vlak voor en vlak na rust van Wesley Portier en Bjorn van de Struijs. "Daarna hebben we verzuimd om de kansen af te maken en de voorsprong te vergroten", aldus GVV'57-trainer Ashley Bonnikhorst.
De Zwaluw maakte geen fout en trok de wedstrijd tegen SVS (4-1) na rust naar zich toe. Bibi Biermans zette de gasten uit Stevensbeek op een (op dat moment) verdiende 0-1 voorsprong. Nadat de 0-2 uitbleef, kwam De Zwaluw nog in de eerste helft langszij toen Willem van Haren een vrije trap binnenschoot. Daarna was het eenrichtingsverkeer en door treffers van Harm Thielen, opnieuw Van Haren en Rick Maassen werd het uiteindelijk 4-1.  "Ik ben tevreden over de uitslag, maar minder over de uitvoering", aldus coach Dennis Kroes van de Oeffeltenaren, die op twee punten van GVV'57 blijven staan.

Zevenklapper SCV'58
SCV'58 blijft derde dankzij een 7-1 thuisoverwinning op Fiducia, dat brutaal de leiding nam. Pas na 35 minuten viel de Velpse gelijkmaker via Jannes Raaijmakers. De ploeg van trainer Jan Schaap denderde door en liep binnen tien minuten uit naar 4-1 na doelpunten van Myron van Dijk, Gavin Woesthoff en Pascal van Thiel. Matthijs Raaijmakers, opnieuw van Thiel en Raaijmakers met zijn tweede van de middag zorgden voor een overtuigende overwinning.

Ongeslagen
Astrantia blijft ook ongeslagen ondanks een achterstand bij Merselo. Na de 1-0 zorgde een mislukte voorzet van Tim Sengers, die achter de doelman viel, voor de gelijkmaker. Jules de Boer en Willem Kroon scoorde na rust de treffers die de Middelaarse ploeg de drie punten schonken. Doelman Van Tilburg was aan Astrantia-zijde echter de man of the match.
DWSH'18 verloor thuis van Elsendorp: 0-2. Tom Verheijen kreeg een goede kans op 1-0, maar daarna was Elsendorp een stuk sterker dan de fusieclub, die laat in de tweede helft moest buigen.