Hoofdtrainer Ashley Bonnikhorst is met zijn ploeg GVV'57 uitstekend begonnen aan het seizoen. 'Uiteraard willen we zolang mogelijk bovenin meedraaien.'
Hoofdtrainer Ashley Bonnikhorst is met zijn ploeg GVV'57 uitstekend begonnen aan het seizoen. 'Uiteraard willen we zolang mogelijk bovenin meedraaien.'

5F: 'De mensen zijn trots dat eerste elftal GVV'57 weer presteert'

Voetbal 621 keer gelezen

GRAVE | Het gaat goed met GVV'57. De uitstekende seizoenstart heeft de trots teruggebracht bij de vijfdeklasser uit Grave, weet hoofdtrainer en oud-speler Ashley Bonnikhorst. "Het is natuurlijk jarenlang niet goed geweest. De mensen zijn trots dat het eerste elftal eindelijk weer presteert", zegt de 30-jarige Gravenaar.

Door Martijn Schwillens

"Ik werd laatst na de loting van de districtsbeker (GVV'57 treft Avanti'31, red.) aangeklampt door een van onze oudere leden", vervolgt Bonnikhorst. "Hij vertelde me dat het alweer vijftien jaar geleden was dat GVV'57 de tweede ronde heeft gehaald. Maar los van hoe het seizoen zich verder gaat ontwikkelen, zijn we flink op weg om onze sociale doelstelling te halen. Het begint steeds drukker te worden bij onze thuiswedstrijden en mensen blijven ook langer hangen in de kantine. Dat was de afgelopen jaren echt anders. Ook de trainingsopkomst is goed, met gemiddeld 24 spelers. Dan kun je ook wat."

Niet meer vrijblijvend
Bonnikhorst staat voor het tweede jaar voor de spelersgroep op sportpark De Bikkelkamp. "Ik was hier speler en had al ervaring als jeugdtrainer (bij Alverna, BVC'12 en SC NEC). Bob Gremmen gaf aan te gaan stoppen als trainer en daarop kwam de vraag vanuit het bestuur of ik geen ambities had om bij GVV hoofdcoach te worden? Ik speelde al langer met het idee om ergens hoofdtrainer te worden, dus we wisten elkaar snel te vinden", lacht hij. De goede start van het seizoen komt volgens Bonnikhorst voort uit het proces dat hij vorig jaar heeft ingezet. "Het was altijd teveel vrijblijvend. De teugels zijn aangehaald, we hebben afspraken gemaakt, een nieuwe speelstijl gekozen en we zijn vooral veel meer tactisch gaan trainen. Vorig seizoen zagen we na de winterstop al een kentering qua resultaten. We hebben deze zomer aardig wat mutaties gehad. Er zijn tien nieuwe spelers bijgekomen, waaronder aardig wat talenten uit de jeugd. Je hoopt dat de lijn wordt doorgetrokken en dat is gelukkig gebeurd."

'Rit niet uitzitten'
In de toekomst wacht een fusie met SCV'58 en Estria, maar Bonnikhorst is duidelijk niet aangesteld 'om de rit uit te zitten'. "We willen sportief iets neerzetten. We zijn natuurlijk uitstekend begonnen, maar de doelstelling is de top-7. De Zwaluw en SCV'58 zijn op papier de favorieten, maar er is geen pijl op te trekken. Natuurlijk willen we zo lang mogelijk meedoen. Iedereen wint op dit moment nog van iedereen. En als ik dan lees dat VIOS kans op kans creëerde tegen De Zwaluw, dan moet ik nog zien dat die zomaar kampioen worden. Tegen ons heeft VIOS slechts één kans gehad. Inmiddels zijn wij in staat om een wedstrijd te laten kantelen, zoals we lieten zien tegen Merselo (van 0-2 naar 3-2 winst). Vorig jaar waren we door de hoeven gezakt en zouden we dik hebben verloren. Maar ik heb ze ook gewaarschuwd: als wij dat kunnen, dan kunnen anderen dat ook tegen ons. De ondergrens is nog te laag, maar we zijn flinke stappen aan het zetten."
Bonnikhorst heeft voor dit seizoen ook nog een ander doel voor ogen: "Ik wil met ons voetbal de jeugd laten zien dat het leuk om later in het eerste te spelen."

Zondag
GVV'57 speelt zondag uit tegen Elsendorp, dat vijfde staat. De Zwaluw en SCV'58 spelen ook een uitwedstrijd, maar lijken gezien de huidige vorm drie punten op te halen. De Oeffeltenaren spelen uit tegen hekkensluiter Menos (nul punten). Twee jaar geleden verloor De Zwaluw er echter al eens. SCV'58 treft SVS in Stevensbeek. Andere interessante ontmoetingen zijn VIOS'38-HRC'27 (wie haakt aan, wie haakt af?) en het nog ongeslagen Astrantia thuis tegen het wisselvallig presterende DWSH'18. Holthees-Smakt ontvangt Sambeek in een gemeentelijke derby.

Programma vijfde klasse F:
Astrantia- sv DWSH '18
Elsendorp- GVV '57
Fiducia- SV Merselo
VV Holthees-Smakt- VV Sambeek
VV Menos- VV De Zwaluw
SVS Stevensbeek- SCV '58
VIOS '38- HRC '27

Stand vijfde klasse F:
1. GVV'57 5-15
2. De Zwaluw 5-13
3. SCV'58 4-10
4. HRC'27 5-10
5. Elsendorp 5-10
6. VIOS'38 5-9
7. Astrantia 4-8
8. Holthees-Smakt 5-6
9. DWSH'18 5-6
10. Merselo 5-4
11. Sambeek 5-4
12. SVS 5-3
13. Fiducia 5-0
14. Menos 5-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant