NEC Nijmegen onder 19 jaar nam vier keer deel aan de Copa del Agatha. (foto: Gerno de Haas)
NEC Nijmegen onder 19 jaar nam vier keer deel aan de Copa del Agatha. (foto: Gerno de Haas)

Copa del Agatha maakt geen doorstart

Voetbal 243 keer gelezen

SINT AGATHA | Er lijkt definitief een streep te zijn gegaan door de Copa del Agatha. Het bestuur van het internationale jeugdtoernooi voor profclubs uit binnen- en buitenland, dat de afgelopen tien jaar in Sint Agatha werd gehouden, heeft geen opvolgers gevonden. De organiserende stichting is opgeheven.

"Nadat het bestuur eerder de taken had neergelegd, is er geen opvolging gevonden. Het toernooi, zoals het de afgelopen tien jaar bij VCA is gehouden in Sint Agatha, zal zodoende niet meer in die vorm plaatsvinden", laat de toernooiorganisatie middels een kort bericht op de social media weten.
Begin september gaf het bestuur van de Copa del Agatha al aan na tien jaar op te stappen. Redenen waren onder meer de tegenvallende bezoekersaantallen. Afgelopen zomer deden onder meer de onder 19-ploegen van Paris Saint-Germain, Leicester City, Figuierense en NEC mee aan de jubileumeditie. Verschillende internationale sterren speelden het afgelopen decennium in Sint Agatha. Behalve een uitschieter in 2012 (bijna tweeduizend toeschouwers), trok het toernooi zelden meer dan 1.000 man.

Ander toernooi?
"Enkele leden van de oude organisatie zijn samen met anderen aan het onderzoeken of een toernooi met een andere opzet, al dan niet op een andere locatie en periode, gehouden kan worden", is verder nog te lezen in de verklaring.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant