'Rundje Mill' is het jaarlijkse hardloopevenement rond Mill, eerder bekend als de Raboloop, dat plaatsvindt op zondag 3 november.
'Rundje Mill' is het jaarlijkse hardloopevenement rond Mill, eerder bekend als de Raboloop, dat plaatsvindt op zondag 3 november.

'Rundje Mill' nieuwe naam hardloopwedstrijd rond Mill

Sport 311 keer gelezen

MILL | 'Rundje Mill' is de nieuwe naam van de jaarlijkse hardloopwedstrijd rond Mill. De afgelopen twaalf jaar stond dit evenement bekend als de Raboloop. Na het afhaken van de Rabobank als hoofdsponsor, moest de organisatie van de hardloopwedstrijd op zoek naar een nieuwe naam. 'Rundje Mill' vindt plaats op zaterdag 3 november.

"Rundje Mill is een prima loop als voorbereiding op de Zevenheuvelenloop over ruim twee weken in Nijmegen", vertelt Gidy Lamers namens de organisatie. Tijdens het evenement in Mill hebben lopers de keuze uit twee afstanden: vijf kilometer en tien kilometer. Beide afstanden starten om 15.00 uur.

Parcours
De naam van Rundje Mill is veranderd, maar het parcours is ongewijzigd. Het bestaat nog steeds uit een een of twee rondes van exact 5 kilometer. "De hardlooproute gaat voor 60% over een verharde weg, de rest is half-verhard (geen cross) en voert door een mooi stukje buitengebied van Mill", verduidelijkt Lamers. De start/finish is op het sportterrein aan de Langenboomseweg 5 in Mill. Bij de start- en finishlocatie zijn goede omkleed- en douchemogelijkheden.

Inschrijving
Er zijn verschillende categorieën voor dames en heren (40-, 40+ en 50+). De voorinschrijving is geopend. Dit is goedkoper en zorgt voor een snellere afhandeling bij uitgifte van chip en startnummer en verwerking van de uitslag. De na-inschrijving is op zondag 3 november van 13.30 uur tot een half uur voor de betreffende wedstrijd. Het inschrijfgeld is dan wat hoger. Meer informatie via www.av-olympus.nl (Rundje Mill).

Rundje Mill is onderdeel van de Run Competitie (www.runcompetitie.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant