Jordy van Boxtel van VOW: 'Niks doen, is geen optie.' (foto: Peter Kuijpers)
Jordy van Boxtel van VOW: 'Niks doen, is geen optie.' (foto: Peter Kuijpers)

Clubs vijfde klasse E 'in actie' tegen besluit KNVB rondom HVV Helmond

Voetbal 264 keer gelezen

ZIJTAART/HELMOND | De clubs in de vijfde klasse E zijn in overleg met elkaar om te komen tot een eenduidig standpunt rondom de situatie met HVV Helmond. Eerder vandaag werd bekend dat 32 spelende leden van de failliete voetbalclub Oranje Zwart Helmond per direct de overstap naar HVV hebben gemaakt en door de KNVB speelgerechtigd zijn verklaard om zondag al aan te treden tegen Boerdonk. Daarmee krijgt Boerdonk in feite een derdeklasser tegenover zich. "Niks doen, is geen optie", zegt VOW-trainer Jordy van Boxtel.

Van Boxtel gaat in overleg met zijn collega-trainers om te bekijken wel acties ondernomen kunnen worden tegen het besluit van de KNVB. "We willen in ieder geval een vuist maken", aldus Van Boxtel.
Afgelopen zondag rezen al vragen over de afgelasting van het duel tussen VCO en HVV. "Nu krijgen we op zondag 11 november wellicht een elftal tegenover ons dat rechtstreeks uit de derde klasse is komen stappen", vreesde VCO-trainer Mario van Berkom afgelopen week al. Die vrees lijkt nu dus bewaarheid te worden.
HVV is een van vier ploegen in de vijfde klasse E die nog zonder punten is. De andere drie zijn VCO, Boerdonk en HSE.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant