Zaari kwam maar zelden in problemen tot de botsing wat hem rood opleverde
Zaari kwam maar zelden in problemen tot de botsing wat hem rood opleverde Foto's Gerard Beekmans

Blauw Geel'38 verdiende winnaar bij Quick'20 in Oldenzaal, Polman scoort twee maal

Voetbal 111 keer gelezen

OLDENZAAL | Blauw Geel'38 behaalde een verdiende 0-2 zege op Quick'20. De Veghelaren kwam amper in de problemen bij Quick'20. Voor rust scoorde Rick Polman twee maal. De Oldenzaalers konden wat terug doen door een discutabele strafschop wegens vermeende obstructie door keeper Brahim Zaari die tevens met rood mocht vertrekken. Het werd 1-2, maar daar bleef het bij.

Trainer Niels van Casteren begon met nagenoeg dezelfde opstelling als het verloren duel vorige week thuis tegen ADO'20. De Veghelaren startten sterk op Sportpark Vondersweijde waar Blauw Geel'38 de clichématige lakens verdeelde. De 0-1 werd op links opgezet door Hidde van Dijk die op zijn beurt Rick Polman vrij voor de Quick'20 goalie parkeerde: 0-1.Van Casteren: "Dit was een mooi doelpunt vooral omdat we de bal op hun helft wisten te veroveren. Compliment aan het team." Kansen bleven er zich voordoen, maar eindelijk kwam toch de 0-2. Mark Dobbelsteen spurtte weg op rechts stak vervolgens naar Sander Egmond die 'smoking gun' Rick Polman opnieuw in schotpositie bracht wat 0-2 betekende

Opvolger
Na rust startte Quick'20 wat hoger en kwam iets beter in het spel zonder echte kansen af te dwingen. Tim Rerimassie moest zich met een blessure al na twee minuten laten vervangen door Martijn van Loon. De kansen voor de Veghelaren waren talrijker, maar het net wilde niet meer bollen. Tien minuten voor tijd liep de boomlange Quick'20 spits in op Zaari waar scheidsrechter Tunnissen een vrije trap gaf voor ruw aanvallen van de Quick'20 spits. Echter hij werd naar de zijlijn geroepen door zijn grensrechter die een elleboog van Zaari constateerde en hij de vrije trap annuleerde. Zaari mocht met rood naar de kant wat veel tumult gaf. Sebastiaan de Schouwer als beoogde opvolger van Zaari kwam op doel en Polman werd geofferd. De 1-2 kwam echter niet meer in gevaar.

Blauw Geel'38/Jumbo Brahim Zaari (80. Rood Sebastiaan de Schouwer), Edwin Huibers, Tim Rerimassie (48. Martijn van Loon), Sjaak Egmond, Hidde van Dijk, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Danny Verbakel (85. Joey Hellstern)Rick Polman (80. De Schouwer) Sander Egmond.