Doelpunt TOP. (Foto: Pion Steeg)
video

Prinses Irene niet opgewassen tegen sterke eerste helft van sv TOP

Voetbal 595 keer gelezen

OSS | TOP is ambitieus dit seizoen en wil meedoen om het kampioenschap in de eerste klasse C. Vooralsnog gaat het goed met de Ossenaren en in de eerste helft tegen Prinses Irene lieten ze wat van hun mogelijkheden zien. De tweede helft viel echter tegen en Prinses Irene liet zelfs een aantal goede kansen liggen om terug in de wedstrijd te komen.

TOP-trainer Chris van den Dungen heeft het goed voor elkaar. Met zijn sterke spelersgroep moet hij samen met onder andere Juliana'31 kunnen gaan strijden om het kampioenschap. Als we even naar het elftal kijken, dan zien we een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. Vorig jaar bracht Van den Dungen -noodgedwongen- meerdere grote talenten, maar dit jaar beschikt hij over veel meer mogelijkheden.

Prachtige vrije trap
In de eerste helft lieten de Ossenaren zien een maatje te groot te zijn voor Prinses Irene. Daar waar de toeschouwers wellicht verwachtten dat de gasten in deze streekderby het TOP moeilijk zouden gaan maken, stond het met rust al 3-0. Aram Pusters opende de score en daarna verdubbelde Anwar Tuithof de stand met een prachtige vrije trap. Stijn van den Broek bepaalde de ruststand op 3-0. In de tweede helft nam TOP gas terug en waren het de gasten die regelmatig in de aanval waren. Tim van den Brand, Douwe Herckenrath en Wibe van Rooij kregen kansen, maar doelman Jeffrey Vendrig hield zijn doel schoon. Aan de andere kant liet Tobi Steeg een enorme kans liggen. De controlerende middenvelder maaide finaal over de bal heen.

De 4-0 zou nog wel vallen, maar daarvoor gaan we naar de slotminuut. Invaller Dion van den Elzen verschalkte doelman Stef van Venrooy met een kopbal uit een voorzet van Steeg.