Margriet en Avanti'31 hielden het in Oss op ieder een puntje
Margriet en Avanti'31 hielden het in Oss op ieder een puntje Foto: Piet van Vorstenbosch

3D: Olympia'18 wint als enige in 3D op vreemde bodem, Duah goud waard voor FC Schadewijk

Voetbal 325 keer gelezen

Driemaal een 1-1 gelijk spel waar Margriet en Avanti'31 elkaar in evenwicht hielden. Handel klopte Nooit Gedacht op de eigen Eikenwal en Schijndel boog voor Excellent. Mooie paringen zonder spectaculaire scores. Volkel – Olympia'18 volgt later met audio interviews en veel foto's.

Schijndel wist niet te winnen en moest de meerdere erkennen in een goed voetballend Excellent dat met 3-1 won. Na twee nederlagen achtereen konden de handen in Oploo eindelijk weer eens de hoogte in na negentig minuten. Vince van den Elsen en  Mark Thomassen bepaalden de 2-0 ruststand. Na rust kwam Schijndel gelijk op 2-1 door Kay de Visser, maar Frans Cuppers was het die tien minuten voor tijd de eindstand op 3-1 bepaalde. Trainer John Janssen van Excellent: "Een overwinning op basis van keihard werken, verdedigend goed staan en veel rendement uit onze kansen gehaald, een echte teamprestatie."

FC Schadewijk – MULO 4-1
Het klinkt misschien raar, maar we hadden het met fases best moeilijk liet trainer Gaby Kuijpers Kliksport weten. Voor rust werd eerste een treffer van Schadewijk afgekeurd door scheidsrechter Bruekers. Kort na deze ongeldige treffer was het Benjamin Duah zijn eerste van drie doelpunten produceerde en Schadewijk met voorsprong liet gaan rusten. Na een uur voetbal werd het opnieuw door Duah 2-0. Bij de 3-0 ontstond wat tumult omdat Bruekers het vlagsignaal negeerde van de MULO grensrechter. Dit resulteerde in een paar rode kaarten voor de bank van MULO. Het doelpunt was overigens van Danny Laukens. Duah mocht zijn valse hattrick volmaken wat de eindstand op 4-1 bracht na tevens een treffer van Helmondse kant.

Boekel Sport – Constantia 1-1
Constantia kwam op Sportpark De Donk als morele winnaar uit de strijd. Na de 1-0 na rust van Giel Martens viel de gelijkmaker van aanvoerder Jelle Bouwmans van Boekel Sport pas ver in blessuretijd. Volgens trainer Yoeri van der Steen pas in de 94e minuut. Het doelpunt van Martens kwam uit een combi met Luuk van Lanen door Martens fijntjes afgerond. Hermans: "In de loop van de wedstrijd werden wij verder terug gedwongen en ging Boekel optimistischer spelen. Boekel Sport kreeg wat mogelijkheden en wij kregen de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Helaas viel de 1-1 ver in blessuretijd."

Handel – Nooit Gedacht 3-2Een spannende wedstrijd met hoge kijkwaarde was het treffen tussen Handel en het Geffense Nooit Gedacht. Handel was de ploeg die zich het duidelijkste manifesteerde op de Eikenwal maar daar hadden de Geffenaren lak en profiteerde handig via Bob van Iersel van een foutje van de Handelse doelman: 0-1. Na rust namen de Handelaren de wedstrijd stevig in handen. Gijs Bexkens roeide de 1-1 binnen en via Teun Graat werd het met het hoofd 2-1. Wachtende op de 3-1 was het Nooit Gedacht dat in de 85e minuut op 2-2 kwam met een prachtige vrije trap van Ramon van den Elzen. Trainer Tom Jacobs: "Ik dacht dat zal ons toch niet gebeuren. Heel de wedstrijd zijn we beter en dan gelijk spelen. Dat kan en mag niet het geen gebeurde door Teun Graat met zijn tweede wat de 3-2 winst bracht." Graat maakt zich op voor de derby volgende week in Boekel tegen Boekel Sport. Graat kwam dit seizoen van Boekelaren over naar Handel.

Ulysses – Vitesse'08 1-1
Thuisclub Ulysses speelde ruim een uur lang met tien man. Dit omdat Robert van de Water met twee maal geel=rood na een half uur mocht inrukken. De thuisclub begon voortvarend aan de wedstrijd en kwamen verdiend in de 24e minuut op een 1-0 voorsprong door Paul van Lith die een strafschop benutte. Ulysses moest na de rode kaart, die nogal wat commotie veroorzaakte, noodgedwongen wat meer terug in de defensieve rol. De grootste kans op 1-1 voor de gasten uit Gennep was er in de 70e minuut, maar de gegeven strafschop werd door keeper Sven Rietveld gestopt. Toch viel de verdiende en te verwachte gelijkmaker drie minuten later. Beiden kregen nog kansen op de volle winst maar het bleef bij 1-1. Trainer Sander Janssen: "Trots op de mannen door 62min met 10 man Vitesse'08 het erg moeilijk te maken en één punt te pakken."

Margriet – Avanti'31 1-1
Een wedstrijd met een late gelijkmaker van de gasten uit Schijndel maar met de uitslag was niets mis.
Mark Strik trainer van Margriet: "Het was voor rust een tactische strijd waar wij maar zeker ook Avanti'31 de plannetjes klaar hadden liggen. De beste kans voor rust was nog voor Mitch Pennings, maar zijn inzet werd uit de doelmond gehaald." Na rust viel na een kwartier de 1-0 door linksback die hem met zijn chocolade been knap binnen werkte. Het doelpunt gaf nog al wat rumoer ,maar werd uiteindelijk goedgekeurd. Avanti'31 ging spelen met vier aanvallers en Margriet moest ver terug op eigen helft. Bij de Schijndelaren was Geert van Heeswijk inmiddels uitgevallen met een blessure. Het duurde tot de 88e minuut eer de in die fase verdiende gelijkmaker viel. Stef Smits plaatste de exact op het hoofd van de op de lijn staande Koen van Engeland die de 1-1 voor zijn rekening nam. Henry van Wanrooij trainer van Avanti'31: "Ik vond ons vooral voor rust beter. We gaan twee maal alleen op de keeper af. De goal van Margriet werd eerst afgekeurd en daarna weer goed. Al met al een puntje is prima waar JO 19 speler Luc van de Hurk een goede invalbeurt had."