Jordy Hurkens (midden) haalt uit namens Estria in het duel met Achilles Reek. (foto: Matt Gerrits/SV Estria)

Volledige top zes komt tot winst in vierde klasse H; Heijen speelt gelijk in 4G

Voetbal 651 keer gelezen

HAPS/LANGENBOOM | De volledige top zes in de vierde klasse H is zondag tot winst gekomen. Daarmee begint zich een eerste afscheiding tussen het linker- en rechterrijtje af te tekenen. Hapse Boys won na rust van een stug Gassel (4-0). SES maakte er tegen buurman Juliana Mill eentje minder. De 3-0 eindstand was al na 45 minuten bereikt. Estria had ook weinig moeite met Achilles Reek. DSV, Achates en Milsbeek kwamen eveneens tot winst, maar zij moesten (allen thuis) dieper gaan voor de drie punten.

Hapse Boys vond de eerste helft een vechtend Gassel tegenover zich. Pas na de openingsgoal van Joost van der Groes kwam de koploper los en liep het via Job Kemperman, Rens Thijssen en A-junior Willem de Haas alsnog uit naar een 4-0 overwinning. "Ik ben tevreden met de overwinning, want Gassel is een lastige ploeg. Ze werken keihard en spelen veel directe lange ballen", keek Boys-trainer Michel Kuijpers terug.
Na drie nederlagen op rij wilde Juliana Mill revanche tegen SES. Bijna vijfhonderd mensen langs de kant zagen Juliana aanvallend starten, maar het was SES dat uit de eerste goede aanval meteen scoorde. Don Straatman kopte raak. Juliana probeerde het wel, maar kreeg het deksel op de neus toen Gijs Bens na een half uur geklungel achterin bij de Millenaren afstrafte. Diezelfde Bens besliste vlak voor rust de wedstrijd: 3-0.
Estria begon fel tegen Achilles en raakte al na vier minuten de paal. Het bleek de opmaat naar een eenzijdige partij, waarin Jordy Hurkens (tweemaal) en Roel van de Bogaard al voor rust het verschil maakten. In de 3-1 ruststand kwam in de tweede helft geen verandering meer, ook niet toen Achilles (bij wie Romano Oomen scoorde) met tien kwam te staan.

In het spoor van...
DSV bleef keurig in het spoor van de top drie door thuis met 2-1 te winnen van FC Uden, dat tot de laatste minuut mocht blijven geloven in een resultaat. Jarvi Jansen scoorde tweemaal voor DSV. Bryan van Schaijk scoorde bij een 2-0 stand tegen. Pieter Bongarts was een kwartier voor tijd dichtbij de gelijkmaker. In de slotfase verzuimden Luuk Rühl en Rens Peters de derde treffer voor de ploeg uit Sint Anthonis te maken.
Achates hoefde zich niet in extremis in te spannen om thuis tegen hekkensluiter HBV drie punten te pakken. Twee doelpunten van Teun Lemmen maakten het verschil tegen de Beersenaren, voor wie Jeroen van Sonsbeek (kopbal) tot scoren kwam. Achates blijft door de zege vijfde op drie punten van buurman Milsbeek, dat met 3-2 zegevierde tegen SIOL, dat voor de vierde keer in vijf weken verloor.

Milsbeek was op eigen veld met 3-2 te sterk voor SIOL. (foto: VV SIOL)

'Tox' wint met tien man
Toxandria toonde karakter in de thuiswedstrijd tegen Festilent, dat Joeri Cuppen met twee goals een vroege 1-0 achterstand zag ombuigen in een 1-2 voorsprong. Omdat Bastiaan Bulkens al in de eerste helft met rood moest vertrekken, leek de eerste zege voor Festilent deze jaargang in de maak. Twan Dekkers en Rens de Wit (vanaf de stip) maakten een knappe comeback compleet voor 'Tox', dat nu zevende staat.

4G: Heijen en GFC'33 in evenwicht
In de vierde klasse G maakten Heijen en nummer twee GFC'33 er een prachtige pot voetbal van. De 17-jarige Dirk Schonenberg (2x) en Maarten van den Burg bezorgden Heijen, na twee nederlagen op rij een puntje. "Al met al een terecht gelijkspel", vond trainer Peter ten Haaf van Heijen. "De grootste fase van de wedstrijd waren we gelijkwaardig aan elkaar. Vandaag kan ik alleen maar de mentale weerbaarheid en energie van de ploeg roemen. We zaten er in tegenstelling tot de laatste twee wedstrijden constant kort op."