Harrie Gerrits van de Boergondische Tuijn en wethouder Huub Bellemakers ontvingen een aantal nestkasten van het Brabants Landschap.
Harrie Gerrits van de Boergondische Tuijn en wethouder Huub Bellemakers ontvingen een aantal nestkasten van het Brabants Landschap.

Erfvogels krijgen hulp in gemeente Sint Anthonis

Algemeen 203 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Met het project 'ErvenPlus' wil het Brabants Landschap de erfvogels een handje helpen. Dit gebeurt in samenwerking met de provincie en met de gemeentes.

Vogels hebben het moeilijk en dus ook de vogels die je bijvoorbeeld op erven in het buitengebied kunt vinden. Er is te weinig voedsel voor insecteneters en voor zaadeters. Bovendien vinden de aanwezige vogels te weinig broedmogelijkheden op de erven. Om die vogels op het platteland te helpen klopte het Brabants Landschap aan bij de provincie. Die stelt geld beschikbaar voor 'ErvenPlus' als de gemeentes voor de helft meebetalen. Sinds het begin van het project zijn op 600 erven in 26 gemeentes in Brabant beplanting, nestkastjes en advies aangeboden.
In gemeente Sint Anthonis zijn tot nu toe 22 erven aan de beurt gekomen en er is een wachtlijst. Het bedrijf Orbis zorgt voor bedrijfsscans en voor de verspreiding van bomen, struiken en nestkasten en geeft instructie voor het ophangen. Het doel van het project 'ErvenPlus' is om erven biodiverser te maken en aantrekkelijker voor verschillende vogels. Want niet alleen zwaluwen hebben het zwaar, maar ook andere vogelsoorten die tot voor kort heel talrijk waren. Zoals bijvoorbeeld spreeuwen en mussen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant