Odiliapeel was thuis te sterk voor Tongelre. (foto: L-Design Photography Sports)
Odiliapeel was thuis te sterk voor Tongelre. (foto: L-Design Photography Sports)

5E: FC De Rakt zet Keldonk op zes punten, ook Odiliapeel komt tot drie punten

Voetbal 135 keer gelezen

FC De Rakt en Odiliapeel blijven maar winnen. De beide koplopers wonnen ook hun zesde competitiewedstrijd. De Udenaren zetten directe concurrent RKVV Keldonk dankzij een 4-2 overwinning op zes punten. Odiliapeel kende weinig moeite met Tongelre. Nick Waals scoorde viermaal in een 5-2 overwinning. SPV en Rood Wit'62 bleven in het spoor van het leidende duo dankzij overwinningen op VCO (7-0) en VOW (1-0). Onderin was Boerdonk met 1-2 te sterk voor HVV, dat nog niet aantrad met de (overgekomen) spelers van derdeklasser Oranje Zwart. Na vier duels zonder zege wist WHV eindelijk weer eens te winnen. HSE werd in Loosbroek met 2-1 geklopt.

FC De Rakt stond thuis tegen Keldonk al snel op een 2-0 voorsprong via Bart van Geelkerken (penalty) en Jackie van Boxtel. Ook Christiaan Verwijlen kwam in eerste half uur tot scoren. Keldonk wist voor de thee ook twee keer het net te vinden, maar nadat Gino Wijdeven na een klein uurtje spelen voor 4-2 zorgde, was het verzet gebroken bij de gasten. "We waren voetballend veel beter en hebben verdiend gewonnen", aldus De Rakt-trainer Eus Marijnissen. Nick Waals was de gevierde man bij Odiliapeel. Hij maakte er vier tegen Tongelre. Nard Manders maakte de andere treffer voor Odiliapeel, dat Tongelre met 5-2 versloeg. De top drie wordt vervolmaakt door SPV, dat weinig moeite kende met VCO. Het werd uiteindelijk 7-0.

Van de Rakt belangrijk voor WHV
WHV pakte de voorbije weken slechts een punt en had op eigen veld nog niet gewonnen. De 2-1 zege tegen HSE had het te danken aan doelpunten van Yorick van de Rakt, die al vroeg de 1-0 maakte op aangeven van Roel Lunenburg en vlak voor tijd de 2-1 binnenschoot na goed voorbereidend werk van Ramon Kezer. Dankzij deze zege kan WHV weer omhoog kijken.

Uitslagen vijfde klasse E:
Helmond- Boerdonk 1-2
Odiliapeel- Tongelre 5-2
FC De Rakt- RKVV Keldonk 4-2
Rood Wit '62- VOW 1-0
SPV- VCO 7-0
WHV- HSE 2-1

Stand vijfde klasse E:
1. FC de Rakt 6-18
2. Odiliapeel 6-18
3. SPV 6-16
4. Rood Wit'62 6-15
5. RKVV Keldonk 6-12
6. VOW 5-7
7. WHV 6-7
8. Tongelre 5-4
9. Nederwetten 5-3
10. Boerdonk 5-3
11. VCO 5-0
12. HSE 5-0
13. HVV Helmond 5-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant